Zerdeçalın içerisinde bulunan #curcumin anti-flamatuar etki göstererek vücuttaki iltihapların azaltılmasında etkilidir.
İçeriğinde bulunan curcumin, antioksidan etkisi sayesinde serbest radikalleri oksitler. Kanser oluşum riskini azaltarak birçok kanser türüne karşı koruyucudur.
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur.
Alzheimer, parkinson gibi nörolojik hastalıklardan korunmada ve onların tedavisinde destektir.
Yüksek lif içeriği sayesinde LDL ve kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Bu özelliğiyle kalp sağlığını korur.
Safra akışını hızlandırdığı için yağ yakımını destekler.
Zerdeçalın, yağ ve karabiberle birlikte tüketilmesi vücuttaki etkisini ciddi düzeyde arttırmaktadır.
Piyasada açık sarı ve koyu turuncu renkte olan 2 çeşit zerdeçal bulunmaktadır. Curcumin miktarı fazla olan turuncu renkteki zerdeçalı tercih etmeniz sizin için daha doğru olacaktır.