Tavuk göğsü ise iyi bir protein kaynağı olmakla beraber, bağışıklığı destekleyen vitamin B, vitamin D, kalsiyum, demir ve C vitamini içermektedir. Tavuk suyu: Magnezyum, fosfor, kalsiyum, kollajen, glutamin ve birçok içerik yönünden zengindir. Tavuk suyu kaynatılırken salgılanan aminoasitler özellikle solunum sistemi ve sindirim sistemi rahatsızlıklarının azalmasında rol oynamaktadır.
Yoğurt: Probiyotik içeriği ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur. Magnezyum, selenyum, çinko gibi bağışıklık sistemi sağlığında önemli rol oynayan mineraller içerir. Havuç: Vitamin A, biotin, Vitamin K1, potasyum, vitamin B6 gibi birçok vitamin ve mineral içermektedir. Nohut: Lif ve protein içeriği yönünden zengindir. Bu özelliği ile tok tutar ve kış aylarında kilo kontrolünü sağlamada etkilidir. Sarımsak: Sülfür içeriği yüksektir. Bu özelliğiyle bağışıklık sistemine önemli katkısı bulunmaktadır. Antiseptik ve antibakteriyal olarak tanımlanır. Elma Sirkesi: Probiyotik içeriği yüksektir. Probiyotikler bağışıklığın gelişmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Aynı zamanda polifenoller içerir. Polifenoller özellikle soğuk algınlığı ve diğer solunum yolu hastalıklarında bağışıklığı destekleyen önemli antioksidanlardır.
Malzemeler:
1 adet tavuk göğüsü (haşlanmış)
1 yumurta sarısı
1 adet havuç
Yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
1 çay bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı un
Tavuk suyu (Aldığı kadar. İstenilen kıvama göre )
Tarif:Un, yumurta sarısı ve bir çay bardağı yoğurdu çırpın. Üzerine tavuk suyunu ekleyip orta ateşte karıştırın ve kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra tiftiklediğiniz haşlanmış tavuk göğüsünü ekleyin. Haşlanmış nohutları ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın. Ayrı bir kasede elma sirkesi ve 1 adet sarımsak karışımı hazırlayın ve sos olarak dilediğiniz kadar pişen çorbanıza ekleyin. Afiyet olsun.