İşte Bu Doktor İndir
Yaz aylarının en vazgeçilmezi meyveler vitamin ve mineraller açısından zengin, temel besin öğelerinden çoğunu bünyesinde bulunduran, içerdiği antioksidan bileşikler sayesinde bizleri hastalıklara karşı koruyan, günlük beslenmemizde 3-4 porsiyon kadar olması gereken besinlerdir. . Taze meyveler de kurutulmuş meyveler de zengin lif içerikleri sayesinde sindirim sistemimizi; içerdikleri yüksek antioksidan sayesinde de bağışıklık sistemimizi korur ve güçlendirir. Yani ikisi de sağlık açısından aynı özelliklere sahiptir. Sadece tüketirken porsiyon miktarına, şeker içeriklerine, işlem görmemiş olmamalarına dikkat etmeliyiz.  . Meyvedeki fruktoz adı verilen şeker, gün içerisinde ara öğün olarak tüketildiğinde kan şekerini dengelerken, akşamları çok geç saatte ve yemek üstüne yendiğinde fazla şeker alımına sebep olur. Fazla şeker de yağ olarak depolanır ve bu kilo aldırır. Faydalı olan bir yiyeceği yanlış zaman ve miktarda tükettiğinizde, sizin için zarara dönüşür.  . Meyveyi çiğ ve taze tüketmek, meyvenin suyunu çıkarıp içmekten daha doğrudur. Çünkü taze meyve ile birlikte meyvedeki posayı da almış oluruz.  . Meyveler kendi mevsiminde tüketilmelidir. Yaz aylarında yaz meyveleri, kış aylarında kış meyvelerini tüketmek gerekir.