En iyi ara öğün seçeneklerinden biri olan bademin faydaları nelermiş bir bakalım.
Tekli doymamış yağ asitleri, E vitamini, lif, magnezyum, kalsiyum, fosfor açısından zengindir.
Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
Düzenli çiğ badem tüketiminin LDL ve total kolesterolü düşürdüğü gözlenmiştir.
İçeriğindeki tekli doymamış yağ asitleri ve folat sayesinde mutluluk hormonu yani seratoninin seviyesini arttırır.
Zengin lif içeriği sayesinde uzun süre tok tutar ve kilo kontrolüne yardımcı olur.
Yapılan çeşitli çalışmalarda haftada en az 2 kez badem tüketenlerin bel çevresinde daha fazla incelme olduğu ve kilo kaybettiği görülmüştür.
O yüzden enerji içeriği yüksek ancak birçok faydası olan bademi belirli ölçülerde ara ögünlerinize eklemeyi unutmayın.