Zirkonyum Dişler Hangi Durumlarda Kullanılır ?
Daha çok estetik amaçlarla kullanılırlar. Dişlerdeki geçmeyen renklenmeler, eski deforme olmuş dolgulu dişlerin görüntü olarak düzeltilmesi, ortodontik tedavilerin yapılamayacağı durumlarda, çapraşık dişlerin düzeltilmesinde, dişler arası boşlukların(diastema) kapatılmasında, arka bölgede köprü kaplama olarak, ön bölgede yapılan implantların üst yapılarında estetik bir gülüş düzenlemek için kullanılır.
Zirkonyum Dişler Alerjiye ya da Ağız Kokusuna Sebep Olur mu ?
Metal içermediği için herhangi bir alerji ya da koku yapması söz konusu değildir.
Zirkonyum Dişlerde Renk Değişikliği Olur Mu ?
Pürüzlü bir yapıda bulunmadığı için normal dişler gibi plak birikimi olmayacağından çay/kahve/sigara gibi renklendirici içeriklerde renklenme olmaz.
Zirkonyum Dişlerin Bakımı Nasıldır ?
Gerçek dişler gibi aynı şekilde fırçalanıp diş ipi kullanılarak bakımı yapılır. Dişsiz bölgelerde superfloss diş ipi uygulanır. 6 ayda bir rutin doktor kontrollerine devam edilmelidir.
Zirkonyum Dişler Nasıl Uygulanır ?
Panoramik röntgen ve ağız içi muayeneniz yapıldıktan sonra detaylı planlamanız yapılır. Zirkonyum kaplanacak dişler bir miktar küçültülerek uygun hale getirilir diş etleriniz orijinal konumuna geldiğinde de özel ölçü maddeleriyle ölçüleriniz alınıp laboratuvar ortamında size özel zirkonyum dişleriniz hazırlanır, kliniklerde uyumlanır ve özel yapıştırıcısıyla yapıştırılarak tedavi bitirilir.
Dişler İşlem Sırasında Ne Kadar Küçültülür ?
Bu işlem sırasında dişleriniz bir miktar küçültülmektedir. Lamine tedavisinden biraz daha fazla küçültülme yapılır. Normal diş yüzeyinden 1-2 mm küçültülür.
İşlem Sırasında Ağrı Durumu Nasıl Olur ?
Bütün işlemler lokal anestezi altında olacağından bir sorun oluşturmayacaktır. Kesim işleminden sonra da geçici olarak dişler yapılacağından sıcak soğuk hassasiyeti de minimuma inecektir. Bir miktar sızı olsa bile genel olarak sorunsuz bir süreç olacaktır.
Zirkonyum Dişler Ne Kadar Süre Kullanılır ?
Bu konuda net bir süre verilmesi doğru olmaz. Güzel bir ağız hijyeni ve düzenli bakımla uzun süre kullanabilirsiniz. Ama bir süre sonra diş eti değişimi sonucu yenilenmesi gerekebilir.
Bu Tedavi Ne Kadar Sürede Tamamlanır ?
Diş etlerinde problem olmayan hastalarda genelde 1 haftada sonuçlanır. Ancak hasta ve hekimin estetik beklentilerini karşılaması için birkaç seans daha eklenebilir.
Bu Tedavinin Yaşı Var Mıdır ?
Daimi dişlerin sürmesinden sonra her yaşta hastaya yapılabilir. Ancak 20 yaşına kadar yapılan tedavilerde çene büyümesi gözlenebileceğinden tedavilerin sık sık yenilenmesi gerekebilir.
Bu yazı tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Detaylı bilgilendirme ve planlama için mutlaka diş hekiminize başvurunuz