O nedenle zayıfladıktan sonra hemen eski yeme tarzına dönülmemelidir. Çünkü vücudunuzdaki aksaklıklar sadece kontrol altına alınmıştır. Tedavi edilememiştir. Zayıflama diyeti bitsede eğer Hipoglisemi hastalığınız var ise şeker beslenme alışkanlığınızdan çıkarılmalıdır.
Bazı hormonel hastalıklarda tedavi edilememekte sadece ilaçlarda kontrol altına alınabilmekte yada tedavileri çok uzun süreleri almaktadır. O halde ilaç tedavisinin yanında düzenli bir beslenme rejimide gerekmektedir.
Hipo Glisemi her zaman tek başına olmayabilir diğer hormonal hastalıklarla beraber bulunabilir. O nedenle hormonel hastalıklar ilaçla tedavi edilirken hipoglisemiyi kontrol altına alacak beslenme rejimide uygulanmalıdır.
Yani zayıflamış insanlar beslenme uzmanından öğrendikleri düzenli beslenme programlarını yaşam boyu uygulamalıdırlar.
Örn; Tiroid bezi yavaş çalışan bir kişinin hipoglisemik şikâyetleri de var ise, Tiroid bezinin tedavisi için aldığı iyod içeren ilaçta hipoglisemiyi tetikleyebilir. Böyle bir kişi zayıflamayı başardıysa, zayıfladıktan sonra tiroid bezi için verilen ilaçları almaya devam edecek ve hipoglisemik olduğu için şekerli besinler yememeye devam edecek ve az sık beslenme programından ayrılmayacaktır. Aksi halde kiloları geri alması kaçınılmazdır.
Kanser İçerikleri
Rahim Ağzı Kanseri
Yumurtalık Kanseri
Safra Yolları Kanseri
Rahim Kanseri
Rektum Kanseri
Tiroid Kanseri
Yemek Borusu (Özofagus) Kanseri
Testis Kanseri
Ağız Kanseri
Akciğer Kanseri
Cilt (Deri) Kanseri
Dil Kanseri
Gırtlak (Larinks) Kanseri
Göz Kanseri
Kanser Nedir? Kanser Belirtileri
Tükürük Bezi Kanseri
Karaciğer Kanseri
Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri
Lenf Kanseri
Lösemi
Meme Kanseri
Mesane Kanseri
Metastaz
Mide Kanseri
Multipl Miyelom
Pankreas Kanseri
Penis Kanseri
Prostat Kanseri