1) Zeytinyağı
Herkesin bildiği gibi baş listede zeytinyağı var. Zeytinyağını her türlü yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Zeytinyağının kalp hastalığını azaltma yönü olduğu araştırmalarla saptanmıştır.
2) Hindistan Cevizi Yağı
İçerisinde kaprik asit, kaprilik asit ve laurik asit gibi orta zincirli yağ asitlerini bulundurur.
3) Avokado Yağı
Zeytinyağına benzer bir yapısı vardır. Kalp için sağlıklıdır. Doymamış yağ içerir. E vitamininden zengindir.
4) Kanola Yağı
Doymamış yağ oranı çok yüksektir. Kalp sağlığı için yararlıdır.
Bunlar haricinde yağlı balıklar (somon, uskumru vb.) ve yağlı tohumlar da tüketilebilecek yağ kaynakları arasındadır.