VİTAMİN MİNERAL EKSİKLİĞİ
Genellikle meyve ve sebzelerde bolca bulunan vitamin ve mineraller vücutta bir çok olayın gerçekleşmesine yardımcı olurlar. Bu yüzden eksikliklerinde vücuttaki metabolik yollarda aksaklıklar görülür. Bazen bu eksiklikler ciddi boyutlara ulaşır ve bedenimiz bazı sinyaller vermeye başlar.
Yorgunluk: Bir süredir kendinizi bedenen ve zihnen yorgun hissediyorsanız veya uyku problemi yaşıyorsanız sebebi B1 vitamini eksikliği olabilir.
Deri Hastalıkları: B6 vitamini eksikliğinde vücutta hücre yenilenmesi yavaşlar ve buna bağlı olarak deride çatlaklar ve egzama görülebilir.
Kansızlık: B9 vitamini (folat) vücutta kırmızı kan hücresi yapımında görev alır. Bu yüzden kansızlığın nedenlerinden biri de B9 vitamini eksikliği olabilir.
Yaraların Geç İyileşmesi ve Kuru Cilt : Kolajen adı verilen protein vücutta hücre yenilenmesinden sorumludur. Cildimizi yenileyerek daha canlı ve parlak görünmesini sağlar, cilde kattığı esneklik ve nem sayesinde yaşlanma belirtilerini azaltır. C vitamini kolajen sentezinde görev aldığından C vitamini eksikliği yaraların iyileşmesini geciktirebilir ve kuru-kırışık bir cilde sebep olabilir.
Sağlıksız Saç ve Tırnaklar: Saç ve tırnaklarımız keratin adlı proteinden oluşur. Keratin üretiminde görev alan B7 vitamininin diğer adıyla biotinin vücuttaki eksikliği keratin üretimini sekteye uğratır. Bu da saçlarda dökülme ve cansızlık; tırnaklarda kırılma ve lekelenme şeklinde kendini gösterir.
Kemik-Eklem Ağrıları: Kemiklerin büyüyüp gelişmesi ve onarımı için kalsiyuma ihtiyaç vardır. D vitamini bağırsaklardan kalsiyum emilimini sağlayarak kemik sağlığına katkıda bulunur. Bu yüzden kemik ağrılarımızın sebebi kalsiyum ve D vitamini eksikliği olabilir.
UYARI : Vücudun verdiği bu sinyaller bir doktora görünmeniz gerektiğini gösterir, kesin tanı kan tahlilleriyle koyulur. Doktorunuzun uygun gördüğü besin takviyesi ve diyetisyeninizin uygulayacağı size özgü sağlıklı beslenme planıyla eksiklikler en kısa zamanda yerine koyulacaktır.
Kanser İçerikleri
Mide Kanseri
Mesane Kanseri
Yumurtalık Kanseri
Penis Kanseri
Pankreas Kanseri
Multipl Miyelom
Lösemi
Lenf Kanseri
Cilt (Deri) Kanseri
Yemek Borusu (Özofagus) Kanseri
Prostat Kanseri
Metastaz
Meme Kanseri
Karaciğer Kanseri
Tükürük Bezi Kanseri
Kanser Nedir? Kanser Belirtileri
Dil Kanseri
Akciğer Kanseri
Gırtlak (Larinks) Kanseri
Ağız Kanseri
Testis Kanseri
Rektum Kanseri
Rahim Kanseri
Safra Yolları Kanseri
Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri
Göz Kanseri
Tiroid Kanseri
Rahim Ağzı Kanseri