İşte Bu Doktor İndir

Vajinada His Kaybı Neden Olur?

Dünya sağlık örgütü cinsel sağlığı kişilerin; bedensel, duygusal, entelektüel ve sosyal yönlerinin bütünleşmesi olarak tanımıyor. Bu bağlamda, kadınlarda cinsel işlev bozukluklarını değerlendirirken bu sorunu hem fizyolojik hem de psikolojik boyutlarıyla ele almamız gerekiyor. Cinsel ilişki sırasında hiçbir şey hissetmiyorum diyen kadınlar bu durumu başlıca şu sebeplerle yaşıyor olabilirler:
- Vajinismus
- Cinsel tiksinti bozukluğu
- Uyarılma bozukluğu
- Disparoni yani ağrılı cinsel ilişki
- Genital ağrılar
Peki, vajinada his kaybı neden olur? Sorun psikolojik mi, fizyolojik mi? Bunu ancak; semptomları, şikayetleri ve jinekolojik muayene bulgularının bir arada değerlendirerek anlayabiliriz.
Vajinada His Kaybı Nasıl Geçer / Neden Olur?
Vajinada his kaybı ağırlıklı olarak vajinal dokuların deforme olmasıyla ilgilidir. Normal doğum hikayesi olan kadınlarda belli bir yaştan sonra kaçınılmaz bir durumdur. Vajinal doğum olmasa dahi zaman içerisinde kolajen kaybına bağlı olarak gevşeme ve sarkmaların meydana gelmesi kaçınılmazdır. Vajinanın eski sıkılığını kaybetmesinin yol açtığı en büyük sıkıntılardan bir tanesi cinsel temasın hissedilememesidir. Böyle bir sorunun varlığında, cinsel ilişki sırasında hiçbir şey hissetmiyorum diyen kadınların partnerleri de ilişkiden aynı ölçüde haz alamaz. Zira vajina penisi yeterince kavrayamaz. Vajinal genişleme çift taraflı haz ve his kaybına yol açar. Bu sorunu gidermenin yolu ise; ameliyatlı ya da ameliyatsız yöntemlerle vajinayı sıkılaştırmaktır. Planlı ve ölçülü bir şekilde gerçekleştirilen vajinal daraltma prosedürü sayesinde, vajinada his kaybı sorunu giderilebilir. 
Kadınlarda Disparoni Cinsel Yaşantıyı Nasıl Etkiler?
Cinsel yaşam kalitesini etkileyen sorunlardan bir tanesi de disparoni yani ağrılı cinsel ilişkidir. Ağrıya yol açan nedenler psikolojik altyapılı da olabilir, bazı genital hastalıkların bir sonucu olarak da gündeme gelebilir. Türk androloji derneğinin yayınladığı verilere göre; genital bölgede uygulanan cerrahi girişimler sonrasında kadınların %30’u cinsel ilişki esnasında ağrı bozukluğu sorunu yaşıyor*. Cerrahi müdahaleler dışında; kızlık zarının yapısı, vajinal kuruluk, vajinal enfeksiyonlar ve vajinismus gibi nedenlerle de cinsel ilişki sırasında ağrı hissedilebiliyor.
Peki, disparoni nasıl tedavi edilir?
- Kızlık zarının anatomik yapısı cinsel ilişkiyi zor hale getirecek düzeydeyse basit bir cerrahi müdahaleyle bu sorun giderilebilir.

- İlerleyen yaşla birlikte görülme sıklığı artan vajinal kuruluk sorunu da cinsel birleşmeyi sıkıntılı hale getirebilir. Ön sevişme sürecinin uzatılması ve kayganlaştırıcı jeller, vajinal kuruluk sebebiyle oluşan disparoni için kurtarıcı olabilir.
- Vajinal enfeksiyonların çözümü ilaçlı tedaviler ve kişisel hijyendir.
- Vajinismusa bağlı gelişen disparoni, sadece cinsel terapi yöntemleriyle tedavi edilebilir.
Disparoni sebebiyle kliniğimize başvuran hastalarımızın birçoğunda vajinismus tespit ediyoruz. Vajinismus, vajinal kasların kontrol dışı kasılması sonucunda cinsel ilişkinin ağrılı gerçekleşmesi ya da hiç gerçekleşememesidir. Vajinismus sorunu çoklu ve profesyonel yaklaşımlarla tedavi edilmelidir.
Vajinal Kuruluk Ve Enfeksiyon Problemleri İçin Diğer Tedavi Seçenekleri Neler?
Vajinal kuruluk ve tekrarlayan enfeksiyonlar vajinal genişlemenin bir sonucu olarak da gündeme gelebilirler. Femilift karbondioksit ve fraksiyonel lazer cihazı ile gerçekleştirdiğimiz ameliyatsız vajina daraltma uygulaması sonrası hastalarımızın kuruluk ve enfeksiyon şikayetlerinin azaldığını gözlemliyoruz. Femilift kolajen büyümesini uyararak, vajinada doğal nem dengesini yeniden kuruyor. Femilift lazer
uygulaması sonrasında; kuruluk ve enfeksiyon kaynaklı disparoni şikayeti ortadan kalktığı gibi orgazm olamama sorunu da giderilmiş oluyor.
Cinsel İlişki Sırasında Hiçbir Şey Hissetmiyorum Diyen Kadın Ne Yapmalı?
Ağrılı cinsel ilişki de vajinada his kaybı da sağlıklı bir cinsel yaşantıyı derinden etkiler. Vajinada his kaybı neden olur, nasıl geçer gibi soruların cevabını doktorunuzla birlikte aramalısınız. Ağrıların ya da haz ve his kaybının nedenleri araştırılmalı ve buna göre de bir tedavi planlaması yapılmalıdır. Zira cinsel işlev bozuklukları zaman içerisinde kendiliğinden düzelmez. Cinsel ilişki sırasında hiçbir şey hissetmiyorum diyorsanız bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmalısınız. Bu konuda güvenilir bir adres arayanlar; kadınlarda cinsel işlev bozukluklarının tedavisini uzun yıllardan bu yana başarıyla gerçekleştiren kliniğimize başvurabilirler..