İşte Bu Doktor İndir

 

1- Tuz terapisi, hastalığınıza iyi gelir mi?

Derneğimize başvuran hastalar, hekimlerimize danışabilmekte, böylelikle tuz terapinin mevcut hastalıklarına beklenen etkileri hakkında bilgi sahibi olmakta, optimum faydayı sağlamak için kaç seans ve ne kadar süre ile tedavi almaları gerektiğini öğrenmektedir.

Tuz terapisi, hastaların normal tedavilerini aksatmadan başvurabilecekleri yardımcı bir yöntemdir, bilinçsiz kullanımı halinde sağlık problemlerinin ötelenmesine sebep olabilir.

Tuz Rehabilitasyon Derneği, ilgi alanı haloterapi = tuz terapisi olan doktorları bir araya getiren, speleoterapi ve haloaerosolterapi disiplinlerinin geliştirilmesini  ve yaygınlaştırılmasını amaç edinen ülkemizdeki tek kurumdur.

2- Çankırı’da konaklama ve Tuz Mağarasına ulaşım konusunda Derneğinizden yardım alabilir miyiz?

Memnuniyetle yardmcı oluruz. Daha fazla sayıda hastanın bu iyileştirici ve rahabilite edici tedavilere ulaşabilmesini sağlamak, Derneğimizin amaçları arasındadır.

Tuz Mağarası şehir merkezine 15 km. uzaklıktadır. Etkili bir tedavinin sağlanabilmesi için,  10 – 20 gün şehirde kalınması, günlük  6-8 saat süreçte mağarada durulması gerektiğinden ; konaklama ve ulaşımı kolaylaştırmak için bu hizmetleri veren yerler hakkında, otel, pansiyon, apart gibi konaklama imkanları ile taksi veya servisle ulaşım hizmetleri konusunda, şehre yabancılık çekmeden tedavinizi alabilme konusunda Derneğimizle irtibat kurarsanız, bilgi ve yardım sağlayabiliriz.

3- Tedavinin başlangıcını Çankırı’da yaptıktan sonra gereken süreyi ayıramıyorum, eksik kalan seansları veya idame seanslarını yaşadığım yerde alabilir miyim?

Çankırı Tuz Mağarasından doğru şekilde faydalandıktan ve iyileştikten sonra yaşamınıza kaliteli şekilde devam edebilirsiniz. Ancak daha ziyade çocukların eğitimleri ve erişkinlerin iş, aile sorumlulukları gibi nedenlerle 5 gün 1 hafta gibi sürelerle kürlerinizi, doğal ortamında aldıktan sonra,örneğin kalan seanslarla birlikte 20 seansa tamamlamanız tavsiye edilmektedir. ;Derneğimizden “Halojeneratör” kiralamak suretiyle, tedavinizi evinizde tamamlayabilirsiniz.

4- Tuz terapisi hangi hastalıklara iyi gelmektedir?

• Alerjik Nezle           • Astım           • Akut ve Kronik Bronşit ve Zatürre gibi çeşitli Akciğer enfeksiyon  hastalıkları

• Covid-19 sonrası devam eden solunum ve diğer bazı sistem rahatsızlıkları       

• Sürekli ( kronik ) öksürük

• KOAH          • Kistik Fibrozis         • Amfizem     

• Kimyasal madde, savaş yanıkları, sigara veya madde kullanımına bağlı akciğer hasarların azaltılması • Mesleki Solunum Hastalıkları

• Sinüzit, Rinit, Larenjit, vb. çeşitli KBB hastalıklarının tedavisi

• Bazı cilt hastalıkları ve psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisi

( Her yaş grubundan hastada uygulanabilir.)

5- Haloterapinin yapılması sakıncalı olan durumlar var mıdır?

      •    Aktif tüberküloz, bazı kronik bulaşıcı hastalıklar, ileri evre akciğer kanseri,

Akut ( kısa sürede ortaya çıkan ) yüksek ateş, genel durum bozukluğu ile birlikte olan enfeksiyon ya da diğer bazı hastalıklar ve açık yaralar,

Kontrol edilemeyen hipertansiyon, kalp krizi ve son dönem kalp yetmezliği gibi bazı kalp / damar rahatsızlıkları durumlarında tuz terapisi uygulanmaz.

6- Neden tuz terapisi almalıyım?

Etki mekanizmaları sayesinde uzun süreli ve tama yakın iyileşme etkisi vardır. İlaç dışı bir tedavi yöntemidir. Yapılan çalışmalara göre 6 ay ila 2 yıl arasında belirli aralıklarla idame tedavisi almanız halinde sağlığınızda kalıcı bir düzelme olacaktır.

7- Aile olarak gelmek istiyoruz, ne önerirsiniz?

Hitap ettiğimiz grup, örneğin yetişkinler için KOAH,Astım,Bronşektazi gibi ya da çocukluk çağı Astımı, Kistik Fibrozis ve Egzema gibi deri hastalıklarının da olduğu  geniş  hasta topluluklarıdır. Belirli bir hastalığı olmayan aile bireyleri için ise genel sağlığı geliştirici ( örneğin solunum yolunun viral ve bakteriyel enfeksiyonlarına karşı koruyucu) faydası vardır. Bu nedenle Tuz terapisi konusunu, aile boyu sağlık şeklinde ele alabilirsiniz.

Aynı zamanda Derneğimizin işbirliği yaptığı ildeki sağlık kuruluşlarından tamamlayıcı tıp (ozonterapi, hacamat, vb..), check up, fizik tedavi, kaplıca tedavisi gibi hizmetleri alabilirsiniz.

Ayrıca, sporcu sağlığı ve performans artışı konusunda tuz terapinin etkileri, yaptığımız bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır, spora ilgi duyanlar için de tavsiye edilmektedir.

8- Eşlik eden hastalıklarım var, sağlık yönünden gözetim altında olur muyum?

Mağaradaki programınıza eşlik etmek üzere, solunum fizyoterapisi ve sağlık tecrübesi bulunan personel desteği verebilmekteyiz.

9- Tedavi sürecimi tamamladım, iyileştim, önceden kullandığım ilaçlarımı kesecek miyim?

Haloterapi süreçleri sonunda yapılan muayene, tetkikler ve gözleme dayalı hekim tavsiyesi ile zaten azalttığınız ilaçları kontrollü şekilde kesebilirsiniz.

10- Tuz terapisi bilimsel bir tedavi metodu mudur?

Evet. Ülkemizde değeri yeni anlaşılmaya başlanmakla birlikte, çoğunluğu A.B. ve Doğu Avrupa ile A.B.D / Kanada olmak üzere çok sayıda çeşitli ülkelerde,onlarca yıldır, bazılarında 70 yıldan fazla süredir uygulanmaktadır. Tedavi ve rehabilite edici etkisi çok sayıda bilimsel yayınla kanıtlanmıştır. Tıbbi Ekoloji uzmanları, konuya ilgisi olan Göğüs Hastalıkları, Cildiye, KBB, FTR, Psikiyatri Uzmanları başta  olmak üzere, hekimlerimizin bu tedavi metodu hakkında olumlu yaklaşımları vardır. Bilimsel yayınlara Derneğimizin internet sayfasından  ( www.tuzrehabilitasyon.org ) erişilebilir.

11- Derneğinize nasıl ulaşabilirim?

Adresimiz Fatih Mah. Salihler Cad. 161-2/ ÇANKIRI

İrtibat telefonları:

Önder İzmirlioğlu – Dernek Başkanı – 0 506 645 28 80

Uz. Dr. Ali ÖZKURT – Göğüs Hastalıkları Uzmanı – Dernek Başkan Yardımcısı – 0 544 492 22 71