Toksik Bir İlişkiden Kurtulmanın Yolları
Zehirli ilişki olarak da bilinen toksik ilişki, romantik ilişkilerden arkadaşlık ilişkilerine kadar farklı ilişki türlerine bürünerek karşımıza çıkabiliyor. Herhangi bir şekilde bizleri rahatsız edebilen, huzurumuzu kaçırabilen ve mutsuzluğa sürükleyebilen toksik ilişkilerin tespit edilmesi büyük bir önem taşıyor. Bir ilişkinin zehirli olduğu anlaşıldıktan sonra da o ilişkinin içinden dikkatli bir şekilde çıkılması gerekiyor. Toksik bir ilişkiye son vermek zaman alabilir ve yıpratıcı olabiliyor. Peki, toksik bir ilişkiden nasıl çıkış yapılabilir?
Benliği Suçlamamak
Toksik bir ilişkinin içinde yer aldığını fark eden pek çok insan, bu toksik ilişki üzerine düşünürken genellikle kendisini suçluyor. Bir başka deyişle, zehirli bir ilişki yüzünden mutsuzluk ve huzursuzluk ile karşılaşmış olan insanlar bu ilişkinin zehirli hale gelmesinin sebebinin kendileri olduğunu düşünebiliyor. İşte, bu benliği suçlama durumu insanlara yardımcı olmak yerine onların içinde bulundukları toksik ilişkinin iyice içine gömülmesine sebep olmakta. Bu nedenle, toksik bir ilişkiden kurtulmak isteyen insanların ilk olarak kendilerini suçlamamayı öğrenmeleri gerekiyor.
Mutsuzluğu Dile Getirmek
İlişkiyi paylaştığınız insan ile bir iletişim kanalı kurarak ona bu ilişkinin içinde mutlu hissetmediğinizi ve huzursuz olduğunuzu söylemelisiniz.
Bir Uzmana Danışmak
Eğer toksik bir ilişki içindeyseniz ve bu ilişkiyi sonlandırmanızı sağlayacak her basamağı göz önünde bulundurduğunuzu düşünüyorsanız fakat istediğiniz sonuca ulaşamadıysanız bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Ayrıca, sevdiğiniz insanlara da toksik ilişkinizi anlatarak onların deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.
Pek çok birey toksik bir ilişkiye sahip olduğunu fark ediyor fakat beslediği sevgi yüzünden zehirli ilişkiyi bitiremiyor. Her ne kadar karşınızdaki insanı seviyor olsanız da onunla paylaştığınız ilişki yaşam standartlarınıza zarar veriyorsa bir an önce bu ilişkiden kurtulmanız gerekiyor.
Bu zehirli ilişkiyi bir an önce yıkmak araya sınır çekmek gerekiyor …
Kanser İçerikleri
Rahim Ağzı Kanseri
Yumurtalık Kanseri
Safra Yolları Kanseri
Rahim Kanseri
Rektum Kanseri
Tiroid Kanseri
Yemek Borusu (Özofagus) Kanseri
Testis Kanseri
Ağız Kanseri
Akciğer Kanseri
Cilt (Deri) Kanseri
Dil Kanseri
Gırtlak (Larinks) Kanseri
Göz Kanseri
Kanser Nedir? Kanser Belirtileri
Tükürük Bezi Kanseri
Karaciğer Kanseri
Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri
Lenf Kanseri
Lösemi
Meme Kanseri
Mesane Kanseri
Metastaz
Mide Kanseri
Multipl Miyelom
Pankreas Kanseri
Penis Kanseri
Prostat Kanseri