Sleeve Gastrektomi sonrası hastalarımız sıvı beslenme düzeni ile başlar, gıdaları tolere etmelerine göre aşama aşama yumuşak katılara ve katılara geçiş yaparlar. Hastalarımızın tüm beslenme dönemlerinde öncelikli tercihleri protein ağırlıklı gıdalar olmalıdır.
Tüp mide ameliyatlarından sonra beslenmede önemli bir nokta ise katı gıdalar ile sıvı gıdalar beraber tüketilmemeli katı ve sıvı gıdanın arasında en az yarım saat süre olmalıdır.
Sıvı beslenme dönemi dahil tüm dönemlerde küçük yudumları, lokmaları yavaş yavaş tüketmeleri gerekmektedir. Doygunluk geldiği noktada yeme- içme işlemine ara verilmesi gerekmektedir. Hastalarımız uzun süreli aç kalmamalı günde en az 3 ana + 3 ara öğün şeklinde beslenme düzenine sahip olmalıdırlar.
Tüketim hacimleri ameliyattan önceki sürece göre ciddi anlamda kısıtlanmaktadır. İyileşme döneminin sağlıklı geçmesi ve uzun vadede kas kayıplarının en minimal seviyede olması için süt,yoğurt, yüksek proteinli sütler, peynir, yumurta, et, tavuk, balık gibi protein içeren gıdalar her öğünde öncelikli tercih ve beslenmenin bir parçası olmalıdır.
Hastalarımız yudum yudum su tüketmeyi ihmal etmemeli. 1. Ay için su tüketimi en az 1.5 litre olarak hedeflenmelidir.