SEBZE VE MEYVE
-Karbonhidrat kaynağıdır.
-Vitamin, mineral, lif kaynağıdır.
-Tamamlayıcı beslenmede, sebze çorbaları yapımına girer.
-Meyva suyu yerine lif açısından zengin meyvanin kendisi tüketilmelidir.
-Meyva ve sebze tüketimi kansere karşı korunmada oldukça etkin bulunmuştur. Sebze ve meyva tüketimi düşük olanlarda kanser riski, sebze ve meyva tüketimi iyi olanlara göre iki kat daha fazladır.
- Meyva tüketimi,özellikle akciğer,ösefagus,ağız boşluğu, pankreas, mide, kolon, rektum, mesane ve larinks kanserlerine karşı koruyucudur.
PEKMEZ:
Glukoz , früktoz, potasyum, demir ve kalsiyumdan zengindir.
AHUDUDU ÇİLEK NAR:
Antioksidan, antikanserdir.
KİRAZ:
Karotenoid, antosiyonin (polifenol) liften zengin, antioksidandır.
ÜZÜM VE ÇEKİRDEĞİ :
Antosiyoninden zengin, kardiyovasküler sistem koruyucu, immun modülatör, antikanserdir. Mitokondri desteği sağlar. Siyah üzüm ve yaban mersini resveratrol deposu gıdalardır.
ÇİLEK:
Vitamin c , folik asit yönünden zengin, antioksidan, antikanserdir.
BÖĞÜRTLEN:
Antioksidan ve antienflamatuardır.
BROKOLİ KARNABAHAR LAHANA:
Kansere karşı korur.
KETEN TOHUMU:
Antikanser, kalp hastalıklarından koruyucu , günde 10gm keten tohumu meme kanseri riskini azaltır.
SARIMSAK VE SOĞAN:
Kolestrol düşürücü, orta derecede kan basıncını düşürücü, tümör hücre çoğalmasını baskılar, mide kanserinden korur, enfeksiyondan korur, immun sistemini güçlendirir. Soğan kuvarsetinden zengin olup enfeksiyonlara karşı koruyucudur.