SEBZE VE MEYVE
-Karbonhidrat kaynağıdır.
-Vitamin, mineral, lif kaynağıdır.
-Tamamlayıcı beslenmede, sebze çorbaları yapımına girer.
-Meyva suyu yerine lif açısından zengin meyvanin kendisi tüketilmelidir.
-Meyva ve sebze tüketimi kansere karşı korunmada oldukça etkin bulunmuştur. Sebze ve meyva tüketimi düşük olanlarda kanser riski, sebze ve meyva tüketimi iyi olanlara göre iki kat daha fazladır.
- Meyva tüketimi,özellikle akciğer,ösefagus,ağız boşluğu, pankreas, mide, kolon, rektum, mesane ve larinks kanserlerine karşı koruyucudur.
PEKMEZ:
Glukoz , früktoz, potasyum, demir ve kalsiyumdan zengindir.
AHUDUDU ÇİLEK NAR:
Antioksidan, antikanserdir.
KİRAZ:
Karotenoid, antosiyonin (polifenol) liften zengin, antioksidandır.
ÜZÜM VE ÇEKİRDEĞİ :
Antosiyoninden zengin, kardiyovasküler sistem koruyucu, immun modülatör, antikanserdir. Mitokondri desteği sağlar. Siyah üzüm ve yaban mersini resveratrol deposu gıdalardır.
ÇİLEK:
Vitamin c , folik asit yönünden zengin, antioksidan, antikanserdir.
BÖĞÜRTLEN:
Antioksidan ve antienflamatuardır.
BROKOLİ KARNABAHAR LAHANA:
Kansere karşı korur.
KETEN TOHUMU:
Antikanser, kalp hastalıklarından koruyucu , günde 10gm keten tohumu meme kanseri riskini azaltır.
SARIMSAK VE SOĞAN:
Kolestrol düşürücü, orta derecede kan basıncını düşürücü, tümör hücre çoğalmasını baskılar, mide kanserinden korur, enfeksiyondan korur, immun sistemini güçlendirir. Soğan kuvarsetinden zengin olup enfeksiyonlara karşı koruyucudur.
Kanser İçerikleri
Rahim Ağzı Kanseri
Yumurtalık Kanseri
Safra Yolları Kanseri
Rahim Kanseri
Rektum Kanseri
Tiroid Kanseri
Yemek Borusu (Özofagus) Kanseri
Testis Kanseri
Ağız Kanseri
Akciğer Kanseri
Cilt (Deri) Kanseri
Dil Kanseri
Gırtlak (Larinks) Kanseri
Göz Kanseri
Kanser Nedir? Kanser Belirtileri
Tükürük Bezi Kanseri
Karaciğer Kanseri
Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri
Lenf Kanseri
Lösemi
Meme Kanseri
Mesane Kanseri
Metastaz
Mide Kanseri
Multipl Miyelom
Pankreas Kanseri
Penis Kanseri
Prostat Kanseri