İşte Bu Doktor İndir

Safra kesesi, yağların sindirilmesine çözünmesine yardımcı olan safrayı salgılar. Yağların, özellikle de doymuş ve trans yağların yüksek miktarda tüketilmesi safranın yoğunlaşmasına, çamurlaşmasına ve taş oluşumuna neden olabilir.

Kırmızı et, işlenmiş et ürünleri ve yumurta sarısı gibi kolestrolden zengin yağlı gıdaları yoğun tüketen kişilerde safra taşı riski daha yüksektir.

Safra taşı oluşumuna neden olan sağlıksız yağlar, aşağıdaki besinlerde bulunur:

🔴 Kırmızı, yağlı etler
🔴 İşlenmiş et ürünleri (sosis, salam, sucuk vb.)
🔴 Tam yağlı süt ürünleri, kremalar
🔴 Kızartılmış yiyecekler
🔴 Fast food ürünler
🔴 Hazır salata sosları ve soslar
🔴 Hazır pişmiş ürünler ve tatlılar
🔴 Çikolatalar ve diğer şekerler

Bu besinlerin tüketimini sınırlamak, safra taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.