Safra kesesi ameliyatı olmaya karar veren hastalarda kan tahlili ve ultrasonografi ile safra kanallarında bir problem olup olmadığı, hastaların ameliyata engel bir sağlık sorunu olup olmadığı araştırılır. Problem varsa onlara yönelik çözümler oluşturulur. İncelemeler sonucu ameliyata engel bir durum yoksa, hastalar 8 saat açlık sonrası ameliyata alınır. Ameliyat genel anestezi altında kapalı yöntemle yapılır. Artık günümüz şartlarında ameliyatların hemen hepsi kapalı olarak tamamlanmaktadır. Daha önce bu bölgeden ameliyat geçirmiş ileri derecede yapışıklıkları olan hastalar, kanama riski yüksek olan hastalar veya ameliyat sırasında değişik nedenlerle kapalı yöntemle devam edilemeyen çok az sayıda hasta dışında tüm hastalar kapalı laparoskopik yöntemle ameliyatlar yapılmaktadır.
Ameliyattan 4 saat sonra hastalar ayağa kalkabilmekte, 8 saat sonra oral alım başlamakta ve bir gün sonra hastaneden taburcu olabilmektedir.
24 saat içerisinde tamamlanabilecek bir süreçten bahsediyoruz. Takdir edersiniz ki birçok problemlere yol açabilen ve kolaylıkla tedavi edilebilen bir hastalık için ertelemeye veya gecikmeye hiç gerek yok.
Kanser İçerikleri
Rahim Ağzı Kanseri
Yumurtalık Kanseri
Safra Yolları Kanseri
Rahim Kanseri
Rektum Kanseri
Tiroid Kanseri
Yemek Borusu (Özofagus) Kanseri
Testis Kanseri
Ağız Kanseri
Akciğer Kanseri
Cilt (Deri) Kanseri
Dil Kanseri
Gırtlak (Larinks) Kanseri
Göz Kanseri
Kanser Nedir? Kanser Belirtileri
Tükürük Bezi Kanseri
Karaciğer Kanseri
Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri
Lenf Kanseri
Lösemi
Meme Kanseri
Mesane Kanseri
Metastaz
Mide Kanseri
Multipl Miyelom
Pankreas Kanseri
Penis Kanseri
Prostat Kanseri