Ey kadınlar, toplaşın çünkü önemli bir konuya değineceğim (Erkekler de eşlerinin arada neden sinirli olduğunu öğrenmek isterse okuyabilir.
Ay hocamm regl olmaya çok yakınım, her yerim şiş şiş, kendimi ödemli hissediyorum, adetimin ilk günü...vs vs sürekli duyduğum cümleler. Sonra gelip tartiya çıkıyorsunuz ve kilonuz ya çok az gitmiş, ya gitmemiş ya da biraz artmış bile. Ondan sonra başlıyoruz felaket tellalligina.
Ben kilo veremiyorum, neden kilo aldım, oysaki herşeye uymuştum, hiç kaçamak yapmadım hocamm... gibi cümleleri söylüyorsunuz bu sefer.
O artış gerçek bir artış değil arkadaşlar.??♀️
Her gün anlatıyorum ama burada da anlatmak istedim özellikle.
Şimdi regl olmadan yaklasik 1 hafta öncesinde progesteron hormonu artışıyla birlikte vücutta su tutulumu artar. Yani vücut ödem tutar. Çalismalar bu ödemin 500 ile 2000 gr arasında değiştiğini söylüyor. Yani bazı kisilerde 2 kg ye kadar çıkabilir bu artış. Ama gördüğünüz gibi bu yağ artışı değil. Yani regl dönemininize yakınken eğer fazla çıkıyorsanız bunun sebebi yaglanmanizin artması değil. Tamamen hormonların vücudumuzdaki etkisiyle oluşmuş çoğu sudan oluşan bir artış ??♀️ Ve o ödem regl bitince bitmiş gitmiş olacak. Kalıcı değil.
Zaten diyet yaparkenki amacimiz yağ oranınızı düşürmek. Su oranınızı değil.
Bu doğal bir döngü ve her ay yaşanacak. O yüzden her ay 1 hafta kilo durma dönemine girebilir.
Bu dönemde yine hormonlarimizdan kaynaklı sinirlilik, gerginlik, kaygı, bunalimsal ruh hali gibi belirtiler malesefki çoğu kadında oluyor. Sinirli ruh hali regl olunca balon gibi sönüyor ki bunu sizlerde biliyorsunuz. O şişlikte, sinirlilikte gidiyor. Bunun bilincinde olmak önemli olan
O yüzden: Regl donemi kiloyu bu kadar etkiler mi diye şaşırarak soruyorsunuz ya evet arkadaşlar. Etkiler :) Ve yalniz değilsiniz. Hepimiz böyleyiz.
Yapmanız gereken şey, regl öncesi tatlı krizinizi iyi atlatmak, basit şeker yerine daha sağlıklı alternatiflere yönelmek.ödemin daha da artmaması için biraz tuzunuzu azaltmak ve tabiki sağlıklı bir şekilde beslenmeye devam etmek.
Kanser İçerikleri
Rahim Ağzı Kanseri
Yumurtalık Kanseri
Safra Yolları Kanseri
Rahim Kanseri
Rektum Kanseri
Tiroid Kanseri
Yemek Borusu (Özofagus) Kanseri
Testis Kanseri
Ağız Kanseri
Akciğer Kanseri
Cilt (Deri) Kanseri
Dil Kanseri
Gırtlak (Larinks) Kanseri
Göz Kanseri
Kanser Nedir? Kanser Belirtileri
Tükürük Bezi Kanseri
Karaciğer Kanseri
Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri
Lenf Kanseri
Lösemi
Meme Kanseri
Mesane Kanseri
Metastaz
Mide Kanseri
Multipl Miyelom
Pankreas Kanseri
Penis Kanseri
Prostat Kanseri