Reflü hastalığında beslenme
Gastroözofageal reflü hastalığı sıklıkla midede yanma, ekşime, yemeklerden sonra ağıza acı su gelmesi gibi şikayetlere neden olur. Diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri bu hastalığın önlenmesinde önemlidir. Bunlar:
Yemeklerinizi yavaş yavaş yiyiniz, iyi çiğneyiniz.
Yiyecek ve içeceklerinizin çok sıcak ve çok soğuk olmamasına dikkat ediniz.
Azar azar, sık sık yiyiniz. (Günde 6 öğün)
Yağlı yemeklerden, kızartmalardan kaçınınız.
Çikolata ve kakaolu besinleri tüketmeyiniz.
Alkol (özellikle bira, sarap gibi fermente olan türleri), kola, koyu çay, kahve, boza, maden suyu tüketmeyiniz.
Portakal suyu, limonata, domates, turşu, sirke, et suyu gibi asidik besinleri tüketmeyiniz.
Nane, roka, tereden uzak durunuz.
Acılı baharatlar, sarımsak, çemen, hardal, limon tuzu kullanmayınız.
Yatmadan 2-3 saat önce yemek yemeyi kesiniz.
Yemeklerden sonra fazla hareketten kaçınınız.
Sigaradan uzak durunuz.
Bel kısmı sıkı giysiler giymeyiniz