1-Sahura kalkmayı alışkanlık haline getir. Metabolizma hızını koru 👊
🌙
2-Sahurda hızlı susamana sebep olacak besinlerden uzak dur ✋ (aşırı tuzlu,yağlı,baharatlı)
İftar sahur arası sıvı tüketimini ihmal etme 💦
🌙
3-Sahur tercihlerin kahvaltılıklar, çorba, az yağlı zeytinyağlı yemekler, salatalık gibi su oranı yüksek sebzeler olsun 💚
🌙
4-Sahurunu meyve ve çiğ kuruyemişlerle zenginleştirebilirsin ✨
🌙
5-Sahurda tokluğunu arttıracak tam buğday besinlere veya tam buğday unuyla yapılmış sağlıklı alternatiflere yönel 🌾 Beyaz undan yapılmış bir ramazan pidesi tüketiceksen iftar da tercih etmeye çalış daha hızlı acıkmanı önle😉
🌙
6- İftar da orucunu su ,az çorba ve hurma ile açabilirsin ardından biraz beklemeye çalış ki aniden dolan mide sonrası tansiyon,şeker yükselmesi ve mide-bağırsak rahatsızlıkları yaşama 🙌 Gün içerisinde tüketemediğin meyveni şekersiz bir komposta olarak değerlendirebilirsin. 🫖
🌙
7-İftardan sonra süt, kefir, yoğurt gibi bir besin grubu kullanabilirsin.İçerisine kan şekerini dengelemesi için tarçın , şişkinlik- gaz şikayetleri için zerdeçal atabilirsin 👌
🌙
8- Elbette bazen ramazana özel hazırlanmış hafif sütlü tatlıları tercih edebilirsin 🤤🤍
🌙
9- Sahur-İftar arası günlük sıvı-elektrolit gereksinimine destek olması için doğal maden suyundan faylanabilirsin. İçerisine limon sıkabilirsin 🍋Bu sayede baş ağrısı-halsizlik şikayetlerinin önüne geçersin.
🌙
10-Egzersiz rutinini bırakma devam et ✋
Uzmanından yardım alarak daha hafif egzersiz daha çok dinlemeye çalış yeter 😉