İşte Bu Doktor İndir

Peyronie hastalığında genellikle iki aşama vardır:
Aktif faz: ereksiyonda ağrının olduğu ve hastalığın başlangıcını temsil eden evredir. Peniste hafif eğriliğe neden olabilir. Genellikle 6-12 ay sürer.
Stabil faz: ağrı azalır ancak eğrilik aktif fazın sonuna doğru artar ve artık kronik haliyle bu fazda değişmeden kalır.

Peyronie hastalığı ne kadar yaygındır?
Çoğu zaman erkekler sorunu fark etmedikleri, doktora görünmekten çok utandıkları veya semptomlar hafif olduğundan yardım aramadıkları için tam olarak sıklığı bilinmemektedir. Erektil disfonksiyon ve diyabetli hastalarda daha yüksek oranlarda görülmekle birlikte, toplumda % 1-20 arasında görülmektedir.

Peyronie hastalığına ne sebep olur?
Peyronie hastalığının nedenleri net değildir, ancak tekrarlayan mikrovasküler yaralanma veya travma sonrasında ortaya çıktığı düşünülmektedir. Erektil dokudaki yırtılma, normal olarak iyileşmeyen bir enflamatuar plağa (skar dokusu) yol açar. Genellikle bu tür bir yaralanma şişmeye neden olur ve kendi kendine iyileşir. Bağışıklık sistemi veya diyabetle ilgili önceden var olan bir sorun, neden bazı erkeklerin basit bir penis yaralanmasından sonra PH geliştirdiğini, diğerlerinin ise yaralanmayı atlattığını açıklayabilir. PH genellikle ergenlik çağından sonra erkekleri etkiler, ancak en yaygın yaş grubu 45 ile 60 yaş arasındadır.


Peyronie hastalığı nasıl teşhis edilir?
Bir cinsel sağlık uzmanı, tıbbi geçmişe ve fizik muayeneye dayanarak kolayca Peyronie'yi teşhis edebilir. Ancak doktorun penisin ne kadar eğildiğini anlaması için penisin erekte olması gerekir. Hastanedeyken ereksiyon olmaktan çekinen hastalar, evde erekte haldeki penisinin fotoğrafını çekebilir ve geldiğinde doktoruna gösterebilir. Penis erekte haldeyken eğriliğin görülmesi tedavi ve cerrahi gereklilikte operasyonun tipinin belirlenmesi için elzemdir.

Peyronie hastalığı nasıl tedavi edilir?
Peyronie hastalığı genellikle eğriliğin ciddiyetine, var olan iltihaplanma derecesine, cinsel ilişkide yaşanan zorluğa ve hastayı ne kadar rahatsız ettiğine bağlı olarak yönetilir. Dikkatli bekleme- Eğrilik fazla değilse ve ağrı hafifse ve ağrı kesicilerle kolayca geçiyorsa, hasta bekleyip eğriliğin kötüleşip kötüleşmediğini izleyebilir. İlaç tedavisi- ilaçların mevcudiyetine bağlı olarak anti inflamatuar, E vitamini, kolşisin, potasyum paraaminobenzoaat verilmesini içerir. Bu ilaçlar eğriliği azaltabilir veya azaltmayabilir, ancak plaktaki iltihaplanmada rahatlama sağlar. Plak içi enjeksiyon- verapamil-PRP-Collagenase of Clostridium histolyticum aralıklı enjeksiyonlar ile kullanılır. Cerrahi- eğriliğin düzeltilmesi (kavernöz tabakası)/Nesbit cerrahisi/LUE prosedürü/penil
implantlar, penisin eğriliğine ve erektil fonksiyona bağlı olarak. Uzun süredir devam eden peyronie hastalığı olan ve stabil bir eğriliği olan hastalarda cerrahi genellikle en çok tercih edilen tedavi seçeneğidir. Şok dalgası tedavisi- bu terapi yeni, non-invaziv, ağrısız ve hafif eğriliği olan hastalar için faydalıdır.

Peyronie Hastalığında Cerrahi Ne Zaman Yapılır?
Eğrilik fazla değil ve ilişkiye engel olmuyorsa önce P-Shot tedavisi uyguluyoruz. P-Shot, hastanın kendi kanındaki iyileştirme ve büyüme faktörlerini enjekte edilebilir bir tedaviye yoğunlaştırır. Doktorunuz tarafından plak dokusuna uygulanır. Ereksiyonda ağrının devam etmesi, eğriliğin ilişkiye engel olması, sertleşme sorunu oluşması ve bireyde kaygı bozukluğu gelişmesi gibi şikayetler ameliyat planlamayı gerektirir. Penisin plak oluşumu görülen tarafının karşı tarafına dikişlerle büzme (plikasyon) işlemi yapılarak penis düzeltilir. Eğrilik fazla ise plaklar çıkarılır, oluşan boşluğa hayvanlardan hazırlanan damar ve
deri greftleri, yamaları nakledilir. Peniste sertleşme sorunu var ise penis protezi yerleştirilir.

Tedavi başarı oranı %80 üzerindedir. Her hastalıkta olduğu gibi Peyronie’de de kişiye özel tedaviler uygulamaktayız. Muayene ve tetkikler sonucunda size tedavi seçenekleri sunulacaktır.