Dünya çapında oldukça yaygın şekilde görülen Migren hastalığına karşı yeni bir tedavi yöntemi bulundu. Geliştirme çalışmaları 10 yıldır devam eden, yurt dışında ise 3 yıldır kullanılan migren aşısını şimdi kliniğimize gelerek kolayca yaptırabilirsiniz.
İlk kez Dünya Başağrısı Kongresi’nde tanıtılan migren aşısı, ardından Dünya Sağlık örgütü tarafından onaylanarak kullanıma sunuldu. Bu yıl da Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'de kullanımına onay verildi. Aşı, migren ağrısına neden olan CGRP moleküllerini bloke ederek migren ağrısını daha başlamadan engelliyor. Bu aşı daha önce uygulanan ve ağrıyı bastıran veya erteleyen tedavilerin aksine, migrene karşı özel olarak geliştiridi.
Migrene genetik yatkınlığınız varsa ve yaşam tarzınızdan dolayı uykusuzluk, açlık ve strese maruz kalıyorsanız, ayda 4 ve üzeri migren atağı geçiriyorsanız migren aşısı yaptırmanızı tavsiye ederiz. Migren aşısı ile çalışma verimliliğini artıracak, konsantrasyon sorunlarınız bitecek ve sosyal hayatınız tekrar düzene girecektir.
Migren aşısı son teknoloji ürünü olup yan etki oranı da oldukça düşük bir tedavidir. Yine de kişiden kişiye değişmekle birlikte aşı yapılan bölgede kızarıklık, baş dönmesi, kabızlık, nezle gibi yan etkiler görülebilmektedir.
Aşı, ayda 4 ve üzeri migren atağı yaşayanlara tavsiye ediliyor. Aşının doğru zamanda doğru kişiye uygulanması gerekiyor, bu şekilde en iyi sonuç alınıyor. 12 ay boyunca, ayda bir deri altına (koldan) enjeksiyon şeklinde yapılıyor.
Kliniğimize gelerek hastane kalabalığına girmeden, sıra beklemeden, uzman doktor gözetiminde kolayca migren aşınızı yaptırabilirsiniz. Aşı yapıldıktan sonra, alerjik reaksiyon görülme riskine karşı yarım saat kadar gözetim altında beklemeniz tavsiye edilmektedir.
Kanser İçerikleri
Rahim Ağzı Kanseri
Yumurtalık Kanseri
Safra Yolları Kanseri
Rahim Kanseri
Rektum Kanseri
Tiroid Kanseri
Yemek Borusu (Özofagus) Kanseri
Testis Kanseri
Ağız Kanseri
Akciğer Kanseri
Cilt (Deri) Kanseri
Dil Kanseri
Gırtlak (Larinks) Kanseri
Göz Kanseri
Kanser Nedir? Kanser Belirtileri
Tükürük Bezi Kanseri
Karaciğer Kanseri
Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri
Lenf Kanseri
Lösemi
Meme Kanseri
Mesane Kanseri
Metastaz
Mide Kanseri
Multipl Miyelom
Pankreas Kanseri
Penis Kanseri
Prostat Kanseri