İşte Bu Doktor İndir

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi cildin ihtiyacı olan hyaluronik asit, amino asit, mineral, enzim ve vitaminlerin cildin orta tabakasına özel iğneler ile uygulanması işlemidir. Bilinen tüm gençlik aşıları aslında bir mezoterapi uygulamasıdır. Mezoterapinin uygulama amacı ve uygulama bölgesi çok geniş bir skaladır. Hastanın yaşına, sağlık durumuna ve cildinin ihtiyacına göre o kişiye özel tedavinin planlanıp sunulması gerekmektedir.

Mezoterapide napaj, papül ya da kapsamlı olmak üzere farklı teknikler kullanılabilir. Ayrıca uygulanan bölgeye bağlı; saç mezoterapisi, yüz mezoterapisi, vücud mezoterapisi gibi çeşitleri değişmektedir.

Mezoterapi uygulamasında, uygulanan ürün  vücudun sistemik dolaşımına girmeyip direk olarak ihtiyacı olan bölgeye uygulandığı için etki daha hızlı ve daha efektif olmaktadır.

Mezoterapi Faydaları Nelerdir?

Mezoterapi, uygulama yerine göre birçok farklı şekilde fayda sağlayan bir tedavi yöntemidir. Uygulandığı bölgelerde çatlak, kırışıklık, güneş lekesi, cilt lekesi, cilt sorunları, bölgesel yağlanma, selülit gibi birçok problemi çözümleyerek ortadan kaldırılabilmelerini sağlayabilmektedir.

Özellikle saç kaybı yaşayan kişiler ve halk arasında saç kıran olarak bilinen alopesi gibi saçlarda yaşanan sorunlarda başvurulan bir tedavi yöntemidir.

Saç kaybı olan bölgede yeniden saç çıkarmayı sağlar. Vücudunuzun herhangi bölgesinde meydana gelen akut ağrılar veya kronik ağrıları giderir. Bazı damar sorunlarına ve spor yaparken meydana gelen yaralanmalara iyi gelebilmektedir.

Mezoterapi Kimlere Uygulanabilir?

Mezoterapi tedavi olarak uygulanacak bölge ve kişinin sağlık durumuna bağlı olarak 18 yaşından büyük olan kişilere uygulanabilir. Sağlık taramaları yapılması ile kişinin uygunluğu belirlenir. Hamilelere, emzirenlere ve İnme geçiren Kişilere uygulanmaz.

Mezoterapi Uygulamasının Yan Etkileri

Tıbbi her işlem gibi mezoterapi uygulamasının da bazı yan etkileri bulunuyor. Mezoterapi uygulamasının ardından meydana gelen yan etkiler genellikle uzun sürmezler. Yan etkilerin görülmesi kişiden kişiye farklılık gösterir.

Çok hassas ciltli kişilerde deri döküntüleri, isilik gibi reaksiyonlar gelişebilir.
Mezoterapi işleminin uygulandığı bölge üzerinde koyu renkte leke oluşumu olabilir.

Mezoterapi Uygulamasının Ardından Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

Mezoterapi uygulamasından önce aspirin vb gibi kan sulandırıcı etkiye sahip ilaçlar kullanılmamalıdır.

Mezoterapi uygulamasından sonraki ilk 10 – 15 saat içerisinde uygulamanın yapıldığı bölgeye kesinlikle su değdirilmemelidir. Kan dolaşımını etkileyebilecekleri için uygulama sonrasında dar kot pantolonlar gibi vücudu sıkan kıyafetler giyilmemelidir.

Mezoterapi sonrasındaki ilk 10 – 15 saat içerisinde cilde kesinlikle makyaj yapılmamalıdır. Mezoterapi uygulamasından önce ve sonra non anti inflamatuvar etkili hiçbir ilaç kullanılmamalıdır.

Mezoterapi uygulaması öncesinde ve sonrasında mutlaka sağlıklı şekilde beslenilmelidir. Alkol, kafein, sigara ve yüksek proteinli gıdalar tüketilmemelidir. Uygulama bölgesinde şişlik, morarma, kızarıklık meydana gelememesi için bölge ve bölgenin etrafına soğuk uygulama yapılmalıdır.

Mezoterapi uygulanan bölge kesinlikle kaşınmamalıdır. Bölge üzerine baskı yapılmamalıdır. Bölgenin enfeksiyon kapmaması için mümkün olduğunca bölgeye dokunulmamalıdır. Bölgeye dokunmadan önce eller mutlaka yıkanmış olmalıdır.

Doktorun verdiği bütün tavsiyeler önemsenmeli ve her biri mutlaka uygulanmalıdır.