Mevsim geçişlerinde insanlar belirli zorluklar çekmektedirler özellikle yaz aylarından sonra hava şartlarındaki değişiklikler yağışların başlaması ve bulutlu hava şartları nedeniyle güneş ışığının azalması ve insanların kapalı ortamlarda vakit geçirmek durumunda olmaları ruhsal durumlarını oldukça olumsuz etkileyebilmektedir. Mevsimsel değişiklik ile birlikte kişinin temel vücut fonksiyonlarında değişiklikler söz konusu olur. Uyku ihtiyacının artması iştahın artması ve kişinin enerjisinde azalma mutsuzluk hissi, iç sıkıntısı yaşayabilmektedirler. Mevsimsel depresyonun belirtilerine bakıldığında, hayattan zevk almama, isteksizlik, sürekli uyku hali, ilgisizlik, enerji kaybı, iştah artışı, çökkün bir duygu durumu, dikkat ve konsantrasyonkonusunda şikayetleri göze çarpmaktadır. Mevsimsel depresyon belirtilerinin başlangıcı ve süresi ile bu belirtilerin kişinin günlük yaşamını ne düzeyde etkilediği önem taşır. Kişilere sunulan bazı önerilerle belirtilerin önüne geçilebilir.
*Gün ışığından faydalanılması bu dönemde çok önemlidir. Hava kapalı olsa bile günlük en az 30 dk yürüyüş yapıp gün ışığından faydalanılmalıdır. Düzenli egzersizin depresyon riskine karşı koruyucu olduğu bilinmektedir.
*Mevsimsel depresyonun önüne geçebilmek için özellikle çalışan bireyler çalışma ortamlarının gerekli ışık ihtiyaçlarını karşılamaya ve ısı ayarlarını kontrol altında tutmaya dikkat etmeliler.
*sağlıklı beslenmeye dikkat edilmeli ve gerekli vitamin ve minerallerin alımına özen gösterilmeli.
Depresyonun her biçimi ciddi olabilir. Herhangi bir şekilde depresyon belirtilerini kendinizde olduğunu hissediyor ve ya yaşıyorsanız destek almalısınız. Depresyon tedavisinin ertelenmesi hastalığın boyutunun önemli ölçüde artıracağını unutmamak gerekir.
Kanser İçerikleri
Rahim Ağzı Kanseri
Yumurtalık Kanseri
Safra Yolları Kanseri
Rahim Kanseri
Rektum Kanseri
Tiroid Kanseri
Yemek Borusu (Özofagus) Kanseri
Testis Kanseri
Ağız Kanseri
Akciğer Kanseri
Cilt (Deri) Kanseri
Dil Kanseri
Gırtlak (Larinks) Kanseri
Göz Kanseri
Kanser Nedir? Kanser Belirtileri
Tükürük Bezi Kanseri
Karaciğer Kanseri
Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri
Lenf Kanseri
Lösemi
Meme Kanseri
Mesane Kanseri
Metastaz
Mide Kanseri
Multipl Miyelom
Pankreas Kanseri
Penis Kanseri
Prostat Kanseri