- Gün içinde beslenme çok çeşitli ilerleyeceğinden kahvaltıyı hafif tercih edebilirsiniz.
Örneğin bol çiğ sebze, tam buğday ekmek, yumurta, peynir veya eğer seviyorsanız ve imkan dahilindeyse yulaflı bir kahvaltı harika olacaktır.
Özellikle salam, sucuk gibi işlenmiş et ürünleri, kızartmaların genel olarak da tüketimi önerilmeyen besinler olduğunu hatırlatmakta fayda var.
- Etli öğünlerin yanında sebze, salata ile lif alımına özen gösterebilirsiniz. Mümkünse bir öğünü zeytinyağlı sebze veya salata olarak tercih edebilirsiniz.
- Doğru pişirme en çok dikkat etmemiz gereken konuların başında geliyor. Izgara, fırın, haşlama gibi sağlıklı pişirme yöntemlerine yönelmeli,
-Eti ekstra yağ ilave etmeden kendi yağıyla pişirmeli,
-Mangalda pişecekse et ve ateş arasındaki mesafenin kanserojen bileşikler oluşturmamak için en az 15 cm olmasına dikkat edebilirsiniz. - Hem yüksek yağ ve şeker hem de kalori içeriklerinden dolayı şerbetli tatlı tüketimi minimumda tutulmalı, tatlı tüketilecekse önceliğiniz şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar olmalıdır.
- Gazlı içeceklerin tüketimini önermediğimiz besinler arasında olduğu unutulmamalıdır. Gazlı içecekler yerine sade maden suyu, taze sıkılmış meyve suyu veya ayran tüketebilirsiniz.
- Tek seferde büyük porsiyonlarda et tüketmemeye dikkat edebilirsiniz. Özellikle kalp damar, böbrek ve diyabet hastalarının ekstra dikkat etmesi gerekmektedir.
- Bol su ve hareket ile günü tamamlamayı unutmayın.
Eti en az 24 saat dilendirmek ölüm sertliğinin geçmesi adına gereklidir.
Kanser İçerikleri
Rahim Ağzı Kanseri
Yumurtalık Kanseri
Safra Yolları Kanseri
Rahim Kanseri
Rektum Kanseri
Tiroid Kanseri
Yemek Borusu (Özofagus) Kanseri
Testis Kanseri
Ağız Kanseri
Akciğer Kanseri
Cilt (Deri) Kanseri
Dil Kanseri
Gırtlak (Larinks) Kanseri
Göz Kanseri
Kanser Nedir? Kanser Belirtileri
Tükürük Bezi Kanseri
Karaciğer Kanseri
Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri
Lenf Kanseri
Lösemi
Meme Kanseri
Mesane Kanseri
Metastaz
Mide Kanseri
Multipl Miyelom
Pankreas Kanseri
Penis Kanseri
Prostat Kanseri