Bursa İmplant Diş
İmplant Diş
Bursa implant diş
İmplant Diş Uygulamaları
Bursa İmplant Merkezi ve Bursa İmplant Tedavisi
İmplant Diş Kimlere Yapılır?
İmplant diş tedavisi 18 yaş üzeri, çene ve yüz gelişimini tamamlamış bireylere uygulanır. Tedaviden önce çene yapısının kemik miktarının implanta uygun olup olmadığı çekilen röntgenlerle tespit edilir. Diyabet (Şeker) hastalarında kemik yapısı uygunsa tedaviden önce hastalığın kontrol altında (düzene girmiş) olması İmplant yapımı için yeterlidir . Kalp hastalarında Hastalığın boyutuna göre kalp doktorunuzla da görüşülerek ek önlemler gerektiğinde alınarak İmplant tedavisi uygulanabilir . Kemik erimesi olanlar uygun tedavi aldıktan sonra implant tedavisi görebilirler.
İmplant Diş Nasıl Yapılır?
İmplant tedavisinde genellikle sadece implant bölgesi uyuşturularak işlem gerçekleştirilir. Ancak hasta da bulantı, korku, sistemik rahatsızlık varlığında yada uzun ve yorucu olacak işlem olduğunda sedasyon (yarı uyutma) veya genel anestezi altında tamamen uyutularak işlemler uygulanabilmektedir. İşlem öncesi hekim detaylı röntgen ve 3 boyutlu tomografiler ile kemik yapısını ve miktarını değerlendirir. ve ona uygun İmplant seçimi ile işlem uygulanır. Kemik miktarı uygun olduğunda İmplant uygulaması genel de 15 dakikada tamamlanmaktadır.
İmplant Diş Tedavi Süreci Nasıl İlerler?
İmplant uygulamasının ilk aşaması implantın çene kemiği içerisine yerleştirilmesidir. İmplantın kemikle kaynaşması için gerekli süre yaklaşık 2 ila 3 ay arasındadır. Kemik durumuna göre diş çekimi ile aynı seanstada implant uygulaması yapılabilmektedir Kemiğin durumuna göre implantın yapıldığı gün üzerine geçici diş veya dişler hazırlanabilmektedir. Bu süre hastanın kemik yapısına, kullanılan implantın yüzey özelliğine, kemik grefti (kemik tozu) kullanılıp kullanılmamasına göre farklılık gösteremektedir. Bu takvimle ilgili doktorunuzdan bilgi almanızda fayda vardır. İmplant kemikle kaynaştıktan sonra daimi protez yapım aşamasına geçilir
İmplant Diş'in Markası Önemli mi?
Günümüzde birçok implant diş markası sektörde faaliyet göstermektedir. Her marka implantın yüzey özellikleri, yapısal özellikleri ve üzerine yapılacak protez için sunduğu imkanlar farklılık göstermektedir. Ayrıca hasta ve hekim için uzun vadede en önemli kiriterler arasında implant firmasının kalıcılığı ulaşılabilirliği ve kurumsal hizmet ağı yer almaktadır. Bu kriter ilerleyen yıllarda tedarik ve parça ihtiyaçlarının karşılanmasından büyük önem arz etmektedir. Hekiminiz tüm kriterleri değerlendirerek sizin için en uygun olan implantı ve tedavi prosedürünü muayene sonrasında belirleyecektir.
İmplant Dişi Yerleştirirken Ağrı Olur mu?
İşlem öncesinde uygulanan anestezi yöntemleri uygun şekilde yapıldığında acı duymazsınız. İmplant operasyonu genellikle lokal anestezi ile yapılır. Eğer hastanın talebi olursa sedasyon ya da genel anestezi ile uyutularak da uygulanabilir. Çoğu zaman diş çekiminden bile daha basit bir operasyondur. İmplant yerleştirme sonrasında akşam duyulabilecek hafif ağrı olabilir. Bir çok hasta bu ağrının diş çekimi sonrasında yaşanan ağrıdan daha hafif olduğunu belirtmektedir. Bu ağrı hafif ağrı kesiciler ile giderilebilir. Birçok vaka da buna bile gerek duyulmamaktadır.
İmplant Dişlerin Ömrü Ne Kadar?
Uygun şartlar altında uzman bir hekim tarafından yapılan implantın ömrü aynen ana dişte olduğu gibidir. Unutulmamalı ki kendi dişlerimiz de bize ömür boyu kullanılmak üzere verilmiştir. Ancak iyi bakım ve düzenli kontrol yapılmazsa kendi dişlerinizi kaybedebildiğiniz gibi implantlarınızı da kaybedebilirsiniz. Bunun dışında ana dişlerimizin sağlığını etkileyen sistemik hastalıklar diş eti problemleri ve tedavilerinin düzenli yapılmaması aşırı sigara tüketimi gibi sebepler implantın ömrünü azaltabilir. Gerekli dikkat bakım ve kontrellerle hastalarımız implantlarını uzun yıllar kullanabilmektedir.
İmplant Diş yapımı sonrası MR çekilmesinde yada X-Ray Geçişlerinde Sorun Olur mu?
Dental implantlar titanyumdan üretilmektedir. İnsan vücuduna uyumlu olan titanyum, herhangi bir alerji risk ve toksik barındırmayan bir elementtir. MR çekimi sırasında oluşan manyetik kuvvetler implantı yerinden oynatacak ve sıkıntı yaratacak kuvvetler değillerdir. Hastalar bu konuda rahat olabilirler. İmplant titanyumdan yapıldığı için x-ray ve benzeri cihazların sinyal vermelerine sebep olmazlar.
İmplant Diş Tedavisi İçin En Uygun Yaş Kaçtır?
Büyüme gelişimi tamamlanmış ve sağlık durumu elverişli olan her hastaya implant tedavisi yapılabilmektedir. Kemik gelişiminin tamamlandığı yaş kadınlarda ortalama 15-16, erkeklerde ise 17-18 yaşlarıdır. Bu yaşlardan sonra her yaşta implant tedavisi yapılabilmektedir. Yapılan çalışmalara ve araştırmalara göre yaşlılık implant tedavisinde bir risk oluşturmamaktadır. Bu yüzden implant uygulamasında bir üst yaş sınırı yoktur.
Bursa İmplant Merkezi Nerededir?
Bursa Özel Hira Diş, Bursa implant merkezi sayılabilecek bir diş polikliniğidir. Bu merkezde implant diş tedavi ve uygulamalarını yerli ve yabancı implantlar ile yaptırabilirsiniz.