İĞNE TEDAVİSİ NEDİR?
Aslında bir şeker ilacı olan bu iğne mide boşalmasını yavaşlatarak ve iştahı azaltarak kişinin zayıflamasını sağlamaktadır. İğne tedavisi ile hastalarımız hem girişim olmadan ameliyatsız bir şekilde hem de çok fazla yan etki olmadan ideal kilolarına kavuşabilmektedir. Uygun obez hastalarda kullanılır ve oldukça başarılı bir zayıflama yöntemidir. Başta da söylemiş olduğum gibi aslında bir şeker ilacı olması nedeniyle diyabet hastalarının tedavisinde de kullanılmaktadır. Diyabet hastalarının özellikle insülin kullanan diyabet hastalarının insülin dozlarında azalma sağlamakta, uygun hastalarda ise insülin tamamen kesilmesini sağlamaktadır. Hem obezite hem diyabet olan hastalarda faydaları çok daha açık şekilde ortaya çıkmaktadır. Özetle bu tedavi ile hastalar hem başarılı şekilde kilo vermekte, hem insülin ihtiyacı ortadan kalkabilmektedir.
İĞNE TEDAVİSİ KİMLERE VE NASIL UYGULANIR?
Bu iğne genel olarak BMI endeksi 30’un üzerinde olan veya 27 ve üzerinde eşlik eden kronik hastalığı olan kişilerde uygulanabiliyor. Bu kronik rahatsızlıklardan bazıları kalp-damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon ya da kalp krizi hikayesi olabilmektedir.
İlacın günde 1 kez yada haftada bir kez uygulanan formları bulunmakta ve insülin iğnesi gibi kullanılmaktadır. İlacın dozu haftadan haftaya yavaş yavaş arttırılıyor. İlaç iştahı keserek mideyi yavaşlatıyor ve tokluk hissi veriyor. Planlanan tedavi süresi 6 aydır. Fakat hastalar mutlaka bu ilacı 6 ay kullanmalıdır diyemeyiz. Hasta, örneğin 3 ayda ideal kilosuna ulaşırsa ilaç kullanımını kesebilmektedir.
“3 ayda 20 kilo verdim” diyebilmek artık hayal değil……………
Hastalar iğneyi kullanmaya başladıktan sonra iştahlarının kesilmeye başladığını net bir şekilde görebiliyor. İki-üç ay içerisinde 15-20 kilo verilebilir. Hasta zaten kullandığı ilk haftadan itibaren zayıflamaya başlar. Zayıflama miktarı hastadan hastaya değişir. Bazı hastalarda ilk haftalarda çok kilo verilebilirken bazılarında ise tedavinin sonlarına doğru kilo verme hızlanıyor. İlaç bırakılırken birden kesilebilmektedir.
TEDAVİ SÜRECİ
Hasta, ilaçla birlikte kilo verirken ilacın verdiği tokluk hissi nedeniyle bir yeme düzeni ve alışkanlığı sağlayacaktır. Bu şekilde ilaç kesildikten sonrada kalıcı bir etki sağlanabilir. Ancak hasta ilaçtan sonra eski yeme alışkanlıklarına tekrar dönerse verdiği kiloları bir şekilde alacaktır.
Burada önemli olan kilo veremeyen kişilere hızlı ve başarılı şekilde kilo verdirip sonra onları sağlıklı beslenmeye alıştırmaktır…………………….