İşte Bu Doktor İndir

Üst Göz Kapağı Estetiği
Yaşımız ilerdikçe ve yer çekimi etkisiyle üst göz kapağında ciltte sarkma, torbalanma, kırışıklıklar ve yağ dokusunda fıtıklaşmalar ya da göz kapağı düşüklüğü oluşabilir. Düzensiz yaşam tarzı, sigara kullanımı, yoğun güneşe maruz kalmak ve bazı genetik faktörler göz kapağındaki bu değişiklikleri hızlandırabilir. Göz kapağındaki bu cilt sarkmalar üzgün ve yorgun bir görüntüye sahip olmasına ve ileri boyutta ise bazen de göz kapağındaki düşüklük görme alanında daralmaya sebep olabilir. Üstelik bu görme alanı daralmasıyla birlikte sürekli kaşları kaldırmaya, dolayısıyla hem baş ağrısına hem de alın bölgesinde kırışıklıkların yerleşmesine yol açabilir. Üst göz kapağı ameliyatı yani blefaroplasti ameliyatı, sarkmış cilt ve öne fıtıklaşmış yağ dokuları alınarak, kişinin doğal göz kapağı yapısı bozulmadan daha genç ve göz kapağı kıvrımının belirgin olduğu bir göz kapağı yapısı elde etmek amacıyla yapılır. Üst kapak blefaroplastisi, yatış gerektirmeyen, lokal anestezi altında uygun steril ofis koşullarında uygulanabilecek bir ameliyattır. İşlem süresi yaklaşık 20-35 dakika sürmektedir. Ameliyat sonrası kişi rutin hayatına hemen dönebilir.

Alt Göz Kapağı Estetiği
Yaş aldıkça üst kapaklardaki gibi, alt göz kapaklarında da torbalanma, sarkma ve yağ fıtıklaşmaları görülebilir. Düzensiz bir hayat, sigara, alkol kullanımı ve yüksek UV maruziyeti bu durumun daha erken yaşlarda oluşmasına yol açabilir. Alt göz kapağı blefaroplastide hedef, zaman etkisiyle oluşan kırışıklık, torbalanma ve yağ dokusu fıtıklaşmalarını yok ederek, kozmetik bir düzeltme kazanmaktır. Bu ameliyat, ciltte sarkma miktarı fazla ise cilt üzerinden (dışardan) yaklaşılarak, yağ dokusu fıtıklaşmaları ve torbalanma fazla ise
transkonjunktival (içerden) kesi yapılarak uygulanabilir. Üst göz kapağı cerrahisine göre daha uzun süren bir cerrahi olduğundan kişinin tercihine bağlı olarak lokal ya da genel anestezi tercih edilebilir. Blefaroplasti Ameliyatından Önce Nelere Dikkat Edilmeli Göz kapağı ameliyatı öncesinde kan inceltici ilaçlar ilgili doktor kontrolünde bırakılmalıdır ya da yerine başka ilaçlara geçilmelidir. Ginkgo biloba içeren takviyeler, yeşil çay, zencefil, tarçın gibi kan sulandırma özelliği olan ürünlerin 1 hafta öncesinden kesilmelidir. Ameliyata gelmeden önce duş alınmalı ve göz kapağı ve çevresi makyajdan arındırılmalıdır. Blefaroplasti Ameliyatından Sonra Nelere Dikkat Edilmeli Blefaroplasti ameliyatından sonra göz kapağında dikişlerin olduğu alanı temiz tutmak ve doktorunuzun size önerdiği merhemleri zamanına uyarak uygulamanız gereklidir. Ameliyattan sonra bir miktar ödem ve morluk olacaktır, ancak 13 gün soğuk uygulama, yüksekte yatış (gece yatarken başı yüksekte tutmak için iki yastık kullanımı gibi) bu ödemin artmasına engel olacaktır. Ameliyat
sonrası 2-4 saat içinde kanama, anormal şişlik görme kaybı, göz hareketlerinde kısıtlanma varlığında mutlaka doktorunuza ulaşınız.

Göz Kapağı Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?
Göz kapağı ameliyatı sonrasında kişi 3-4 gün sonra işine dönebilir. İyileşme süresince 2-3 hafta boyunca ağır egzersizler yapılmamalıdır. Dikişler 5 gün-1 hafta sonra alınacağından bu süre içinde dikiş bölgesini doktorunuzun önerdiği kremlerle nemlendirmeniz gereklidir. Tam iyileşme ve sonuç görünüme 3-4 hafta sonra ödem ve morluklar tamamen geçtikte sonra kavuşulur.