Genel Anestezi Altında Diş Tedavisi
Toplumda çok yaygın görülen diş hekimi korkusu sebebiyle periyodik kontroller ve önleyici erken tedaviler bazı durumlarda ihmale uğruyor. Pek çok hasta korku veya öğürme refleksi gibi nedenlerle dental tedavilerini yaptıramıyor. Stres yaratma kapasitesi yüksek işlemlerde tedavilerin hafızalarda yer etmemesini sağlayacak tekniklerden yarar sağlanıyor. Hipnoz, sedasyon, genel anestezi bu teknikler arasında sayılabilir.
Çene cerrahisi alanındaki çoklu implant uygulamaları, gömülü yirmi yaş operasyonları, kist-tümör cerrahisi gibi ameliyatlar özellikle fobisi olan hastalarda genel anestezi altında oldukça konforlu ve başarılı bir şekilde yapılabiliyor. Dahası ameliyattan sonra bu hastaların bir kısmında dental fobilerin giderilmesi konusunda da olumlu ilerlemeler gözlemleniyor.
Bununla birlikte korkusu olan veya koopere olmayan çocuk hastalarda cerrahi işlemlerin yanı sıra, rutin dental tedaviler de genel anestezi altında yapılabiliyor. Böyle durumlarda genel anestezi tecrübesi olan çocuk diş hekimi uzmanları, tek seansta gerekli tüm tedavileri gerçekleştirerek çocuk hastaların ve ailelerinin konforunu sağlayabiliyorlar.
Bazı durumlarda ise sadece şiddetli öğürtü refleksi genel anestezi gerekliliğini doğurabiliyor. Çünkü böyle hastalarda muayene bile çok zorlayıcı olabilirken koltukta ideal tedaviyi uygulamak mümkün olmayabiliyor.
Diğer taraftan kısıtlayıcı bir engeli olan bireylerin dental tedavileri için de genel anestezi çok sık başvurduğumuz bir yöntem olup; sıklıkla ağız hijyenini gerçekleştirmekte de problem yaşayabilen bu hastalarımızın rutin tedavilerini bu yöntemle gerçekleştirebiliyoruz.