0-6 ay gelişim aşaması; 0-2 arasında işitme ve görme duyusu daha gelişmiş düzeydedir, bu nedenle çıngıraklar, Yatak dönencesi, bez oyuncaklar, ses çıkaran oyuncaklar ilgi çekmektedir. İki ay ile birlikte daha canlı ve renkli oyuncaklar, Parmak Kuklaları, Yumuşak blok seti tercih edilebilir.
7-12 ay gelişim aşaması; oturmaya başlayan bebeğin ilgisini daha çok hareketli ve su oyunları çekmektedir. Kavrayabilecekleri bebekler, arabalar, göz koordinasyonunu sağlayan oyuncaklar, İç içe geçen kap ve kovalar, Diş Kaşıyıcı ve bez kitaplar tercih edilebilir.
12-24 ay gelişim aşaması; çocuklara cinsiyetçi bir yaklaşımda bulunmadan tüm oyuncaklarla oynayabileceği bilinci kazandırılmalıdır. Bu aşamada Daha çok hayvanlar, taşıtlar, bebekler, vücut paçaları gibi oyuncaklar, yapbozlar, müzik aletleri, İtilen veya çekilen tekerlekli oyuncaklar, Oyun hamuru, Tak çıkar blokları, üst üste konan halkalar veya küpler tercih edilebilir.
24-36 ay gelişim aşaması; çocuklarda fiziksel aktivite gerektiren oyun ve oyuncak tercih edilebilir. Tırmanmalı, zıplamalı, atlamalı, oyunlar, boyama oyunları, Şekilli bul-tak, tak-çıkar oyuncakları, Eşya temalı oyuncaklar, Kule Oyuncakları boncuk dizme gibi oyuncaklar tercih edilebilir.
36-48 ay gelişim aşaması; bu aşamada çocuğun makas kullanabilmesi, kesme, ilikleme, eşleştirme, denge, oyuncakları, mutfak ve doktor setleri tercih edilebilir.
48-60 ay gelişim aşaması; daha çok hareketli oyunlar ile sandalye kapmaca, gece-gündüz oyunları, taklit etme, fark bulma, inşa etme, onarma, lego ve bloklar tercih edilebilecek oyuncaklar arasında yer almaktadır.