İşte Bu Doktor İndir

Dolgu Uygulamaları

 

Yaşlanma esnasında yüzde dermal kolajen, hyaluronik asit ve elastin zamanla azalır, deri incelir ve elastikiyetini kaybeder. Özellikle yüzün üst 1/3 kısmında kasların kasılmaları ile meydana gelen dinamik kırışıklıkları gidermek için botulinum toksin uygulamalarından fayda sağlanır.

Yüzün alt 2/3'lük kısmında ise hacim kaybı, gevşeklik ve sarkma daha belirgindir. Bu sebeple dermal dolgu uygulamaları yüzün bu bölümünde rejüvenasyona olanak sağlar. Dermal dolgu ürünleri derinin dermis tabakası ve deri altı dokuda hacim eksikliklerini doldurarak kırışıklıkları düzeltir ve yüz konturunu iyileştirir.

Hyaluronik asit insan bağ dokusunun bir bileşenidir ve uygulamalarda sıklıkla hyaluronik asit içerikli dolgular kullanılmaktadır. Hyaluronik asit dolgu ürünleri hazır enjektörler halinde temin edilir. Dolguların büyük bir çoğunluğunun içerisinde lidokain dediğimiz anestezik etkisi olan madde bulunmaktadır.  Bu da ağrı hissi azaldığından, işlemi hasta ve hekim için daha konforlu hale getirmektedir.

Hekimin başarısı ve hastanın memnuniyeti açısından, uygulama öncesinde hastanın taleplerinin ve beklentilerinin detaylı değerlendirilmesi ve işlem sonrası karşılaşılabilecek durumların hastaya detaylı anlatılması çok önemlidir. Bunun yolu ise hastadan ayrıntılı bir anamnez alınması, muayene yapılması sonrasında da kişiye özgü işlem planı oluşturmaktan geçer.

Dolgu hangi bölgelere ve ne amaçla uygulanır?

Dolgu uygulamaları sıklıkla yaşla birlikte volümü azalan orta yüzdeki yağ kompartmanlarını desteklemek, jawline dediğimiz çene hattını belirginleştirmek, göz altındaki çukurları doldurmak, dudaklara hacim sağlamak ve elmacık kemiklerini belirginleştirmek için kullanılır.  Bu uygulamalarla derideki ince ve derin kırışıklıklar giderilirken, hyaluronik asidin su çekme kapasitesi yüksek olduğundan dolayı derideki nem oranı artar ve cilt daha parlak bir görünüm kazanır.

Dolgu nasıl uygulanır?

Dolgu uygulamaları öncesinde hastanın yüzü lokal anestezik bir krem ile uyuşturulur. Uygulama yapılacak bölgenin temizliği yapıldıktan sonra kanül veya iğne yoluyla enjeksiyon yapılır. İşlem süresi ve kullanılacak dolgu miktarı uygulama yapılacak bölgeye ve kişinin ihtiyacına göre değişmektedir. İşlem sonrasında hasta direkt olarak işlemin sonuçlarını görebilir, bu da dolgu uygulamalarının en önemli avantajıdır.

Kimlere dolgu uygulaması yapılmaz?

Gebe ve emzirenlere, uygulama alanında enfeksiyonu olanlara, kanama bozukluğu olanlara, immunsupresif hastalara, yara iyileşmesi bozuk olanlara, kontrol altında olmayan sistemik hastalığı olanlara, anaflaksi öyküsü veya çoklu alerjisi olanlara, dolgu ürününe alerjisi olanlara, dismorfik bozukluğu olanlara ve gerçek dışı beklentisi olanlara dolgu uygulaması yapılmaz.

Dolgu uygulaması sonrasında nelere dikkat etmek gerekir?

Uygulama alanına 24 saat temas edilmemeli.

Makyaj uygulaması en az 48 saat sonra olmalıdır.

Uygulama alanına en az 10 gün masaj uygulamayınız.

En az 3 gün süre ile uygulama alanındaki mimiklerinizi aşırı kullanmamaya özen gösteriniz.

İşlemden 48 saat sonrasına kadar su, sabun, kozmetik ve benzeri ürünlerin temasından, tahriş edici sürtme ve kaşıma gibi davranışlardan kaçınınız.

Yoğun spordan 10 gün süreyle kaçınınız.

Sauna, jakuzi gibi sıcak ve buharlı ortamlardan 10 gün süre ile kaçınınız

Dudak dolgusu yapıldıysa 2-3 gün sıcak-soğuk bir maddeyle temas ettirmeyiniz ve uyuşukluk hissi geçene kadar bir şey yiyip içmeyiniz.

Uygulama sonrası uygulama bölgesini güneşten koruyunuz.