Enzimler vücudumuzun işçi arılarıdır . Vücudun bütün sistemleri için ayrı ayrı çalışan enzimler vardır hayati reaksiyonların gerçekleştirilebilmesi için çok önemlidirler.
Sindirim enzimleri çok önemlidir. Ve yeterince sindirim enzimi üretemezsek , hem yediğimiz besinlerdeki faydalı içeriklerden yararlanamayız hem de hazımsızlık kabızlık şişkinlik gibi sıkntılar yaşamaya başlayabiliriz.
Vücudumuzda karbonhidratların, yağların ve proteinlerin sindirilmesine yardımcı olan enzimler vardır Bazı besinler de bu enzimleri doğal olarak içerirler .
ANANAS
Ananas , proteinlerin sindirilmesine yardımcı olan proteazları içerir. Proteinlerin sindiriminde sorun yaşayan kişiler ananas tüketebilir. Kabızlık yaşayanlarda da etkili bir besindir .
KİVİ
Kivi de ananas gibi proteinleri parçalayan enzimi yani proteazları içerir.
AVOKADO
Avokado , yağları parçalayan lipaz enzimini içerir . Lipaz pankreasımız tarafından yapılsa da yüksek yağlı bir öğünden sonra veya öğünle birlikte bir parça avokado sindirimi kolaylaştırabilir.
ZENCEFİL
Zencefil özellikle hazımsızlıkta etkilidir. Proteinlerin sindirimi kolaylaştırır. Midede kasılmaları artırarak yiyeceklerin geçişini hızlamdırır ve hazımsızlığı önlemeye yardımcı olur.
5 ) LAHANA TURŞUSU