Dişlerimizi kaybettiğimiz zaman, eksik dişlerimizin yerine koyduğumuz titanyum vidalara İmplant diyoruz. İmplant yapıldıktan sonra üstlerini tam porselen veya metal porselen restorasyonlarla tamamlıyor ve tam bir diş formu elde ediyoruz.
İmplantlar artık günümüz koşullarında anestezi altında uygulanan cerrahi işlemler oldukları için, hastanın konforu en ön planda tutulan durumdur. Hasta operasyon esnasında her hangi bir rahatsızlık hissetmemektedir. Ve implant operasyonları oldukça kısa süren operasyonlar haline gelmiştir. İmplantlar bir diş eksikliğinde veya çoklu diş eksikliklerinde farketmemekle birlikte, tüm sabit bir diş yapısında protezler isteyen hastalara konforlu sonuçlar sağlamaktadır. Bu sebeple günümüzde oldukça sık başvurduğumuz tedavi seçeneklerindendir.
Herkes implant hastası olabilir mi?
Maalesef ki hayır. İmplant yapılabilmesi için öncelikle hastanın sistemik durumunun cerrahi operasyon için uygun yeterlilikte olması gerekmektedir. İkincil olarak da implant gereken bölgenin kemik bakımından yeterli bir seviyede olması elzemdir. Hastanın sigara içmemesi ve içiyorsa da bunu belirli bir miktarda sınırlı tutması gerekmektedir. Aksi takdirde sigara implantların enfekte olması ve kaybıyla sonuçlanacak dramatik tablolara sebebiyet verebilir.
İmplant sonrası
İmplant sonrasında kişinin mevcut cerrahi alanda birkaç gün ağrı hissetmesi normaldir. Yüzde şişlik veya morluk olabilir. Bu durumlar için ilk gün buz kompress önerilmektedir. Tüm bu post-op semptomlar birkaç gün içerisinde iyileşir. İmplantın ise kemik ile tam kaynaşması ortalama 3 ayı bulmaktadır. Günümüzde implant üst yapısının hemen yüklendiği vakalar olmakla birlikte, 3 ay beklendikten sonra protetik restorasyonlarının yapıldığı ve tedavinin tamamlandığı durumlar da olmaktadır.
Kanser İçerikleri
Rahim Ağzı Kanseri
Yumurtalık Kanseri
Safra Yolları Kanseri
Rahim Kanseri
Rektum Kanseri
Tiroid Kanseri
Yemek Borusu (Özofagus) Kanseri
Testis Kanseri
Ağız Kanseri
Akciğer Kanseri
Cilt (Deri) Kanseri
Dil Kanseri
Gırtlak (Larinks) Kanseri
Göz Kanseri
Kanser Nedir? Kanser Belirtileri
Tükürük Bezi Kanseri
Karaciğer Kanseri
Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri
Lenf Kanseri
Lösemi
Meme Kanseri
Mesane Kanseri
Metastaz
Mide Kanseri
Multipl Miyelom
Pankreas Kanseri
Penis Kanseri
Prostat Kanseri