İşte Bu Doktor İndir

1)Dental implantlar:

Dental implantlar, günümüz diş hekimliğinde diş eksikliğini gidermek için başvurulan ilk yöntemdir. Tek diş veya tüm dişsiz ağızlarda uygulanabilir. İmplant, yapay bir kök olarak görev görür. İmplantasyon süreci tamamlandıktan sonra ve iyileşme gerçekleştikten sonra üst yapı(protez) yapılır ve hem fonksiyonel(işlevsel) hem de estetik bir sonuç ortaya çıkar. İmplantlar vücut dokularına biyouyumlu  ve son derece dayanıklıdır. İmplantlar titanyumdan üretilmektedir. Lokal anestezi altında yarım saat kadar süren bir operasyonla yerleştirilirler. Ağrılı bir operasyon değildir. Ağızda implantların ömür boyu sorunsuz hizmet vermesi izlenir. Operasyon gerçekleştirildikten sonra 3-5 ay arası bir iyileşme süreci vardır, bu zaman bittikten sonra üst yapı tasarımına geçilir.

 

Kimlere uygulanabilir ?

Genel sağlık durumu iyi, sağlıklı diş eti ve kemik seviyesi yeterli her bireye uygulanabilir. Kemik seviyesi yetersiz bireylerde ek işlemlerle kemik seviyesi arttırılıp tedaviye başlanabilir. Puberte(ergenlik çağı) dönemini bitirmiş her bireyde implant tedavisine başvurulabilinir, üst yaş sınırı yoktur.

Kimlere uygulanamaz?

Baş ve boyun bölgesine radyoterapi almış bireylerde

Kemik büyüme ve gelişimi tamamlanmamış genç bireylerde

Diyabet,hemofili,yüksek tansiyon ve otoimmun hastalık gibi sistemik hastalıkları bulunan, bifosfonat, kortikosteroid veya immun sistemi baskılayıcı ilaç kullanan bireylerin sağlık durumları doktorlarıyla konsültasyon yapıldıktan sonra uygun görülürse, implant uygulanabilmektedir.

Sigara kullanmak, implant yapılmasına engel değildir fakat yara iyileşmesini yavaşlattığı için bir risk faktörü olarak kabul edilir.

 

Başarı kritlerleri nedir?

Doğru teşhis ve tedavi planı

Planlamaya uygun ve doğru implant seçimi

Kemik kalınlığı ve kemik yüksekliği

Ağız hijyeni

Hastanın genel sağlık durumu,

Düzenli hekim muayenesi

Operasyon sonrasında alkol ve tütün kullanımını azaltmak