Kalıcı Ağız Kokusu
Su, tükürük üretimi için gereklidir ve bakterilerin durulanmasına yardımcı olur, aksi takdirde dilde, dişlerde ve diş etlerinde birikerek ağız kokusuna sebep olur.
Tükenmişlik
Yeterince su içmemek vücutta genel bir sıvı kaybına neden olabilir. Bu durumda vücut, kandan daha yoğun su ödünç alır, bu da kaslar da dahil olmak üzere organlara oksijen ve besin sağlamak için kalbe aşırı baskı uygular. Su eksikliği, vücudunuz yeterli su olmadan çalışmaya çalışırken yorgunluk ve düşük enerji dönemleri yaşamanıza neden olabilir. Kaliteli bir uyku çekmenize rağmen kendinizi sürekli halsiz ve yorgun hissediyorsanız, su alımınızı artırmanız gerekebilir.
Sık Hastalık
Su, hastalık ve enfeksiyonla savaşmak için toksinlerin, atıkların ve bakterilerin vücuttan atılmasına yardımcı olur ve ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlendirir, böylece daha az hastalanırsınız. Sürekli hastalanıyorsanız, vücudunuzu toksinlerden arındırmak ve optimal seviyede çalışmak için daha fazla su içmeye başlamanız gerekmektedir.
Kabızlık
Su, dışkınızı yumuşak tutarak ve sindirim sisteminde kolayca hareket ettirerek iyi sindirimi ve düzenli bağırsak hareketlerini destekler. Yeterince su içmemek, vücudunuzun sıvı kaybını telafi etmek için dışkıdan su çekmesine neden olabilir, bu da geçmesi daha zor olan daha sert dışkıya yol açar.
Zayıf Cilt Sağlığı
Su, cildinizin daha parlak, canlı ve daha genç görünmesini sağlamak için cilt hücrelerini nemlendirir ve dolgunlaştırır. Bununla birlikte, su eksikliği cildin dolgunluğunu ve elastikiyetini kaybetmesine neden olarak kuruluğa, pul pul dökülmelere, ince çizgilere, kırışıklıklara ve sarkan cilde neden olabilir. Su, zararlı toksinleri vücuttan atarak akne ve diğer cilt problemlerini azaltmaya bile yardımcı olur.
Açlık sancıları ve Şeker İstekleri
Dehidrasyon, vücudun enerji için glikoz depolarına ulaşma kabiliyetine müdahale eder, şeker ve karbonhidrat içeriği yüksek yiyecekler için istekleri tetikleyebilir. Çikolata, çörek, kurabiye ve şekerlemeler gibi şekerli yiyecekler için alışılmadık ve ani isteklerin oluşması vücudunuzun yiyeceğe değil, suya çok ihtiyacı olduğunu gösterebilir.
Eklem Ağrısı ve Kas Krampları
Kaslarımız, kıkırdaklarımız ve omurilik disklerimiz yaklaşık %80 sudan oluşur. Bu, attığımız her adımda kemiklerimizin birbirine sürtünmemesi için mutlak bir gerekliliktir. Vücudunuzu nemli tutarak, eklemlerinizin koşma, zıplama veya beceriksizce düşme gibi ani hareketlerin şokunu emmesini sağlarsınız.
Azalmış İdrara Çıkma / Koyu İdrar
Böbreklerinizin düzgün çalışması ve sisteminizde bulunan toksinleri dışarı atması için suya ihtiyacı vardır. Yeterli su alımı olmadan, böbrekleriniz daha fazla su tutacak ve bu da idrara çıkmanın azalmasına neden olacaktır. Sadece bu da değil, bir dahaki sefere idrara çıktığınızda, konsantre miktarda toksin içerecek ve bu da onu daha koyu bir renge dönüştürecek ve daha güçlü bir koku üretecektir.
Halsiz Zihin
Beyninizin yüzde 70'inden fazlası sudur. Ruh halimizi, uyanıklığımızı, konsantrasyonumuzu ve hafızamızı etkileyebilir.
Bu yüzden zihinsel olarak aktif olun, sık sık su yudumlamaya devam etmeliyiz.