Çocuklarda Karne Sendromu
Karne bir öğrencinin bir eğitim dönemi boyunca aldığı derslerin yılsonunda öğrencinin performansının değerlendirildiği belgedir. Dönem sonunda alınan karne çocuğun başarısı kadar eksik kaldığı noktaları da gösterir.
Karnedeki Notlar Bize Neler Anlatır
Karnedeki notlara bakıp çocuğun başarısını veya eksikliğini değerlendirmek doğru bir davranış olmayabilir. Eğitim sürecinde başarılar olduğu kadar eksikliklerinde var olduğunu, ebeveynlerin yalnızca bu başarılara göre değerlendirme yapmaları çocuklarda kaygıya yol açabilir.
Karne alan çocuklar yetersizlikleri doğrultusunda kendilerini başarısız ve değersiz hissedebilirler bu noktada ebeveynlere çocukların bu duygu durumu ile başa çıkmaları için sorumluluklar düşebilir. Dönem boyunca çocuklarının ödevlerine yardım eden ebeveynler karnedeki yetersiz notların kendilerine verildiğini düşünebilirler. Bu durumda karnedeki notlardan dolayı duyulan kızgınlık, öfke ve hayal kırıklığı gibi duygular çocuklara yansıtılmamalıdır.
Nasıl Bir Yol İzlenebilir
Karnedeki notlarla ilgili çocuğun fikrini almak, çocuğunuzun yeteneklerini keşfetmek için zaman tanımak, çocuklarınızı akranlarıyla kıyaslamamak ve çocuğunuzla iletişiminizi koparmamak karne ile ilgili oluşacak sorunlarda ebeveynlere yardımcı olabilir.