Gömülü diş çekimi:
Aslında Her diş çekimi cerrahi bir işlemdir. Yalnız bazı dişler basit çekim yöntemlerinin ötesinde bazı cerrahi prosedürleri gerektirir. Genellikle 20lik dişler sürmek için yeterli yer bulamadıkları için yarı gömülü veya gömülü durumda kalırlar. Bu dişler etraflarındaki yumuşak doku ve kemik destekleri azaltılarak çekilebilir. Bazı yumuşak doku problemleri cerrahi yöntemlerle tedavi edilebilir.
Kist operasyonları:
Çene kemiği içerisinde genelde enfekte dişler dolayısıyla kistler oluşabilir. Bu kistlerin de cerrahi olarak çıkarılması gerekir.
Endodontik cerrahi:
Bazı durumlarda kanal tedavisinin apikal rezeksiyon(kök ucu kısaltma ve tıkama) denilen bir işlemle desteklenmesi gerekir. Bu gibi durumlarda cerrahi bir işlem ile kök ucu tıkaması yapılır.
İmplantoloji:
Günümüzde İmplantlar gerçek dişin yerini tutabilecek en iyi materyaller olarak kabul edilmektedir. İmplantlar tek diş veya çoklu diş eksikliklerinde kullanılabilir. İmplantlar üzerine sabit kuron ve köprüler yapılabileceği gibi hareketli protezler için destek sağlayıcı olarak da kullanılabilir. İmplant operasyonu lokal anestezi altında yapılan ağrısız bir işlemdir. İşlem sonrası 2-3 gün süren hafif şişlik olabilir. İmplant yaklaşık 2-3 ay içinde kemikle kaynaşır ve sonrasında hasta implant üzerine yapılan köprü ve protezlerine kavuşur. İmplant titanyumdan yapıldığı için doku uyumlu ve alerji riski olmayan bir materyaldir. İmplantlar hasta memnuniyeti açısından oldukça tatminkar sonuçlar veren bir tedavi yöntemidir.