İşte Bu Doktor İndir

Bulimiya nervoza , zayıf ve ince görünme takıntısıyla takip eden , aşırı yemek yemenin artından suçluluk duygusunun tetiklendiği durumlarda , kusma ( kendini kusturma veya kusma refleksinin tetiklenmesi ) aşırı diyetsel kısıtlama , ihtiyaç duyulandan fazla spor yapma belirtileriyle ortaya çıkabilir.

Bu durumlar en az  3 ay boyunca haftada en az iki kere veya daha fazla meydana geliyorsa , birey bu rahatsızlığa sahip olabilir. Bu rahatsızlığa sahip bireyler genelde normal olarak nitelendirilen kiloda olabilirler. Bireyin sosyal uyumunu etkileyebilir. Özellikle iş , eğlence ve  aile ilişkileri alanlarında sosyal rahatsızlık sergileme oranları yüksek olabilir.     

Fizyolojik olarak rahatsızlıklara sebep olabilen bulimiya nervoza rahatsızlığı , kusma eylemine bağlı olarak , diş minesi aşınmasına , ağız ve mide problemlerine yol açabilir. Psikolojik açıdan incelendiğinde ise bulimiya nervoza , negatif duygu durumlarla ilişkilendirilen endişe , kızgınlık , üzüntü gibi duyguları açığa çıkarabilir veya bu duygular sonucunda birey rahatsızlığı geliştirebilir. Duygunun açığa çıkmasına bağlı olarak , birey kendini yemek yemek zorunda hissedebilir fakat sonrasında takıntı halindeki dış görünüşün zarar göreceğine ilişkin düşünceleriyle kusma eylemini gerçekleştirebilir. Bulimiya nervoza rahatsızlığındaki  , diğer yeme bozukluklarından ayırıcı etken refleksif kusma veya kendini kusmaya zorlama olarak görülür.