İşte Bu Doktor İndir
Buğday alerjisi tahıl alerjilerinin EN SIK görülenidir .     Buğday alerjisi atopik dermatit nedenleri   nedenleri arasında  yer almaktadır.   Buğday proteini içeren besinler ; ekmek çeşitleri , bulgur , siyez- Horasan  gibi buğdaylar  ve unları, durum buğdayı, irmik, un çeşitler, kahvaltılık gevrek olarak sayılabilir .  Buğday alerjisi alımından sonra   Buğday alımını takiben dakikalar- saatler içerisinde alerjik reaksiyon gelişebilir ( IgE tipi )   Buğday ile ilişkili i ishal, kusma, albümin düşüklüğü kansızlık veya kanlı muküslü dışkılama ile giden proktokolit şeklinde bulgu veren tip ( Non IgE tip )  Sindirim sisteminde eozinofil sayısı artışı ile giden beslenme bozukluğu, yutma güçlüğü kusma, karın ağrısı ve kilo kaybı bulguları ile giden alerjik gastrointestinal hastalıklar olarak sayılabilir .  Bu son tipin en iyi bilineni  eozinofilik özofajittir.    Egzersizin tetiklediği solunum belirtileri   fırıncı astımı şeklinde belirti verir.     Tedavide buğday içeren besinler diyetten çıkartılır , yerine mısır, pirinç darı gibi tahıl unları ve  kinoa diyete eklenir .  Tahıl alerjilerinde %21 oranında diğer tahıllara da çapraz alerji olabileceği unutulmamalıdır.