İşte Bu Doktor İndir

Botoks,  sanılanın aksine yılan zehiri olmayıp, ClostridiumBotulinum adlı bakteriden laboratuar koşullarında elde edilen,  tıpta  farklı tedavilerde kullanılan bir ekzotoksindir.

Botoks ne amaçla kullanılır?

Botoks, en çok yüzdeki kırışıklıkların giderilmesi ve koltukaltı terlemeleri ve migren tedavisinde kullanılır. Hem tedavi edici, hem de koruyucu özelliği vardır. Yıllar içerisinde yüze yerleşmiş çizgilerin tamamen açılmasını sağladığı gibi, henüz yüze yerleşmemiş ancak tekrarlayan kas hareketleriyle belirginleşen çizgilerin derinleşmeden düzelmesini sağlar. Ayrıca ter bezlerini bloke edici etkisiyle aşırı terlemeyi sonlandırır.

Uygulama sonrası botoksun etkisi hemen başlar mı?

Hayır. Botoksun etkisi 48-72 saatte başlar. Maksimum etkisini 10-14 günde gösterir.

Botoksun etkisi ne kadar sürer?

Yüzdeki kırışıklıklara ilk uygulandığında etkisi ortalama 4.5-6 ay sürer. Tekrarlayan uygulamalarla bu süre zaman içinde 8-10 aya kadar uzar. Koltukaltına ilk uygulandığında terlemeyi ortalama 10-12 ay kadar düzene sokar. Tekrarlayan uygulamalarla bu süre 16-18 aya kadar uzar

Botoks yaptırmayı bırakırsanız kırışıklıklarınız öncekinden çok daha kötü olur mu?

Hayır olmaz. Tam tersine botoksu bıraktığınızda, mimik kaslarının kuvvetlerinde  belirgin zayıflama olduğu için kırışıklıklarınız daha azalmış olacaktır.

Botoks yaptırırken nelere dikkat etmeliyim?

Botoks uygulaması kesinlikle anatomiyi, tekniği ve hasta beklentisini iyi bilen bir hekim tarafından uygulanmalıdır.

Kimlere botoks uygulanmaz?

Botoks uygulaması hamilelere, emzirenlere, sinir ve kas hastalığı olan kişilere yapılmamalıdır.

Botoks uygulamasının ne gibi yan etkileri vardır ?

Botoks uygulaması sonrası kısa süreli  kızarıklık ve enjeksiyon bölgelerinde kabarıklık olabilir. Bunlar kısa sürede (24-48 saatte) düzelir. Bazen geçici olan şişlik ve morarma görülebilir.