İşte Bu Doktor İndir
  1. Boşanmış anne-babalar, çocuklarının anne ve babalarından ayrıldıklarını, ancak çocuklarından ayrılmadıklarını daima hatırlamalıdır.
  2. Çocuk, anne ve babasından yeterli ilgi ve sevgi görmeye her zaman ihtiyaç duyar. Ayrı yaşamalarına rağmen, anne-baba çocuklarından bu ilgi ve sevgiyi esirgememelidir.
  3. Boşanmadan sonra, bir ebeveyn diğerini kötülememeli, olumsuz yönlerini anlatmamalıdır.
  4. Çocuk, boşanmadan sonra yaşanacak değişiklikler hakkında bilgilendirilmeli; özellikle çocukla birlikte geçirilmesi planlanan zamanlar ertelenmemeli veya başka programlarla değiştirilmemelidir.
  5. Çocuğun bakımı, eğitimi vb. konularda ortaya çıkabilecek ekonomik sorunlar çözülmüş olmalıdır. Ancak çocuğun maddi yönden isteklerinin tamamı yerine getirilmemeli, dengeli bir yaklaşım benimsenmelidir.
  6. Çocuğun her iki ebeveynini de yeteri kadar görmesi sağlanmalı; çocuğun anne veya babasını görmesi, ebeveynler arasındaki olumsuz duygulardan dolayı engellenmemelidir.
  7. Çocukta var olan veya boşanma sonrasında ortaya çıkabilecek olumsuz davranışlar, boşanılan eşle özdeşleştirilmemelidir.
  8. Boşanma sonrasında çocuğa karşı geliştirilecek tutumlar konusunda hem anne hem baba ortak hareket etmeli ve tutarlı davranmalıdır.
  9. Boşanma sürecinde anne-baba, çocuğa karşı dürüst olmalı, yalan söylemekten kaçınmalı ve güven duygusuna zarar vermemelidir.
  10. Çocuk, anne-baba gibi düşünmeye zorlanmamalı, anne-baba tarafından birbirlerine karşı koz olarak kullanılmamalı ve taraf tutması beklenmemelidir.
  11. Çocukla yakın bir ilişki kuran ve yakın çevresinden örnek alabileceği birilerinin çocuğa destek olması, çocuğun problemleri daha kolay atlatmasına yardımcı olacaktır.