Boğaz ağrısı neden oluşur?
-Virüslerin varlığı
-Bakteriyel enfeksiyonlar (Streptococcus pyogenes vb.)
-Diğer dış nedenler (Hava kirliliği, kurak havalar vb.)
Boğaz ağrısı tedavi yöntemleri nelerdir?
-Viral enfeksiyonların sebep olduğu boğaz ağrısı, tıbbi tedavi uygulanmamakla beraber kendiliğinden düzelen bir durumdur.
-Bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanan boğaz ağrısı ise antibiyotik ilaçlar veya besinler yardımıyla tedavi edilmektedir.
-Bunun haricinde yeteri kadar dinlenmek, uyumak, yüksek sesle konuşmamak da boğaz ağrısıyla başa çıkmanın yollarındandır.
Boğaz ağrısına iyi gelen besinler nelerdir?
-Sık sık su tüketimi boğazın kurumasını ve tahriş olmasını önlemektedir.
-Zencefili 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırıp sabahları tüketebilirsiniz.
-Asetik asit içeriğinden dolayı sirke boğazdaki bakterileri etkisiz hale getirmeye yardımcı olur. 1 fincan ılık suya atılmış 2 çorba kaşığı sirke ile gargara yapmak yeterli olacaktır.
-İyotsuz tuz ile yapılan gargara da bakterilerle savaşmada etkilidir. 1 fincan ılık suya 1 çay kaşığı iyotsuz tuz atılarak basitçe hazırlanabilir.
-Ihlamur iltihaplanmayı önlemesi ve doğal antienflamatuvar olmasıyla bilinir. Ihlamur çayı tüketimi de boğaz enfeksiyonlarıyla başa çıkmada etkili olacaktır.
-Soğan ve sarımsak da en güçlü doğal antibiyotik kaynaklarındandır. Bu gıdaların tüketimi hem viral hem de bakteriyel enfeksiyonlarla başa çıkmada son derece önemlidir.