Bebek tat ve kokuyla ilk anne karnında karşılaşır. Fetüsün içerisinde bulunduğu amniyotik sıvı kendine özgü bir tat ve kokuya sahiptir. Bu tat ve koku annenin beslenmesi ile şekillenir.
Tüketilen besinler sindirilir, ortaya çıkan bazı moleküller plasenta yoluyla amniyotik sıvıya geçer. Anne karnında bebek amniyotik sıvı yutar, hatta doğuma yakın bu miktar günde 1 litreye çıkar. Böylece fetüs, annesinin diyetinin duyusal özellikleri ile tanışmış olur.
Doğumdan sonra plasentanın yerini anne sütü alır ve bebeğin damak tadı gelişimi emzirme döneminde de devam eder. (Ve evet, bazı besinlerin tadı ve kokusu anne sütüne geçer☺️) Yapılan çalışmalar, gebelik boyunca plasenta aracılığı ile sarımsak tadına aşina olan yenidoğanların, sarımsak kokusu içeren anne sütüne doğru yöneldiğini (ağız hareketleri ile) gözlemlemişlerdir.