İşte Bu Doktor İndir

Akıllı lens ameliyatları nelerdir?
Kişinin doğal lensi(merceği) yaşlanabilen bir mercektir. 40 yaşından sonra gözümüzün içindeki bu  doğal merceğin yakın uyumu bozulur ve gözlük ihtiyacı olur. 50 yaşından sonra bu mercek saydamlığını kaybetmeye başlar ve katarakt başlangıcı olur. Aslında akıllı lens (çok odaklı göz içi mercek) ameliyatları, katarakt ameliyatında olduğu gibi hastanın doğal fakat iyi çalışmayan bozulmuş, yaşlanmış merceği alınarak yerine kişiye özel üretilmiş yapay mercek yerleştirilmesi işlemidir. Bu mercekler multifokal 2 odaklı ya da 3 odaklı olabilir. Akıllı lens ameliyatları 40 yaş sonrası uzak veya yakın gözlük kullanan ve bundan sonraki yaşamına gözlüksüz devam etmek isteyen herkese
uygulanabilir. Hastalar ameliyat sonrası katarakttan da kurtulduğu için göz numarası artık değişmez ve hastada bir daha katarakt oluşmaz. Akıllı lens ameliyatları 2 göze 2 ayrı günde yapılır. Hastanede yatış ve herhangi bir anestezi narkoz işlemi gerektirmez, lokal damla anestezisi yeterlidir. Hastalar ertesi sabah günlük yaşamına dönebilir, işe başlayabilir.

Akıllı lens ameliyatları kimler için uygun değildir? Herhangi bir retina problemi olan hastalara (sarı nokta ve diabete bağlı), glokom ve üveit gibi göz problemleri olanlara uygun değildir.