Akdeniz Diyeti çok basit bir özetle;
Zeytin yağı, sebze, meyve, tam tahıllar ve kuruyemiş tüketiminin yüksek,
Balık, süt ve süt ürünlerinin tüketiminin orta,
Et ve et ürünlerinin tüketiminin düşük düzeyde olduğu bir beslenme modelidir ve 1960’lardan beri birçok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde önerilen bir yaklaşımdır.
Akdeniz diyeti ülkelerin kültürüne göre adapte edilebilir bu nedenle tek bir Akdeniz diyetinden bahsedemiyoruz.
Metabolism Clinical and Experimental’da bu yıl yayınlanan bir çalışmada Akdeniz diyetinin Covid19 için iyi bir beslenme yaklaşımı olabileceğinin üzerinde durulmuş.
Akdeniz diyeti bitkisel bazlı yiyeceklerin ön planda olması sayesinde antioksidan içeriği yüksek, anti infamatuvar, potansiyel antimikrobiyal ve immünomodülatör özelliklere sahip ve tüm bu özellikleri ile Covid19’un şiddetini azaltmaya yardımcı olacağı düşünülüyor.
Akdeniz diyetini yaşam şekli haline getirmek için bir nedenimiz daha oldu.