Bedenimize kulak veriyor muyuz? Fizyolojik açlık her bedende farklı duyum ve hislerle deneyimlenebilir. Bedeniniz, aç olduğunda; duygudurum ve enerji düzeyinde değişiklikler veya yiyeceklerle ilgili düşünme sürenizin artması gibi farklı şekillerde dikkatinizi çekmeye çalışır. Bedeninizi beslemek için ne kadar uzun süre beklerseniz hisleriniz o kadar yoğun olacaktır ve hisler ne kadar yoğun olursa kontrol etmek de o kadar zorlaşacaktır.
Açlığınızı tanımaya başlamanın en kolay yollarından biri 0’dan 10’a kadar bir derecelendirme ölçeği kullanmaktır. Bu tür değerlendirmeler hastaneye gittiğinizde acıyı anlamak için de kullanılır. Çünkü açlık da acı gibi öznel bir histir.
Görseldeki ölçeği kullanarak açlığınızı tanımlamak ve beslenme ihtiyacını bu sinyallere uygun olarak, kontrol edemeyeceğimiz aşırı açlık durumu oluşmadan veya rahatsızlık hissi yaratacak kadar tokluk durumu oluşmadan ‘normal yeme aralığı’ içinde kalacak şekilde karşılamak, besinlerle daha sağlıklı bir iletişim kurma yolunda size yardımcı olacaktır.
Açlık sinyallerini anlamaya başlamak, başlangıçta herkes için kolay olmayabilir. Fakat bedeninizi daha çok dinledikçe açlığın ve tokluğun sinyallerini de o kadar çok duyduğunuzu göreceksiniz.
Kanser İçerikleri
Rahim Ağzı Kanseri
Yumurtalık Kanseri
Safra Yolları Kanseri
Rahim Kanseri
Rektum Kanseri
Tiroid Kanseri
Yemek Borusu (Özofagus) Kanseri
Testis Kanseri
Ağız Kanseri
Akciğer Kanseri
Cilt (Deri) Kanseri
Dil Kanseri
Gırtlak (Larinks) Kanseri
Göz Kanseri
Kanser Nedir? Kanser Belirtileri
Tükürük Bezi Kanseri
Karaciğer Kanseri
Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri
Lenf Kanseri
Lösemi
Meme Kanseri
Mesane Kanseri
Metastaz
Mide Kanseri
Multipl Miyelom
Pankreas Kanseri
Penis Kanseri
Prostat Kanseri