Hepimizin evde yapılan sütün daha yararlı olduğunu düşünüyoruz biliyorum ancaaak biraz kuralları devreye sokmamızda fayda var.
Sokak sütu kullanılarak yapilan ev yogurdu, sadece süt işletmelerinde bulunan yabancı maddeleri temizleyen sistemlerin olmaması nedeniyle hijyenik değildir.
Bir süt fabrikasinda, günün sonunda, makinelerin içinde toplanan kir ve yabana maddelerin biriktigini görürsünüz. Bu sadece dışardan bulaşan şeyler degil mastit (meme iltihabı) olan bir hayvanın süte bulaşan kalıntılar da
olabilir.
En önemlisi de açıkta satılan süt, günlük süt olarak marketlerde satılan süt gibi ısıl islem (pastörizasyon) görmediği için, sağlık açısından zararlı mikroorganizmalan taşıyabilmektedir.
Sokakta satılan sütün, yoğurt yapmak için uzun süre tencerede kaynatılması durumunda ise içinde bulunan vitaminler ve proteinler kaybolmakta, zarar görmekte dolayısıyla yoğurdun besleyici değeri de azalmaktadır.
Ancak organik sertifikali olan, denetlenerek süt üreten çiftliklerde üretilip hijyenik şartlarda tüketiciye ulaştırılan çiğ süt kaynatılarak evde yoğurt mayalanabilir.
Eğer hazır fabrikasyon yoğurt tercih ediyorsanız, marketten alırken, içine probiyotik bakteri katıldığı etiketinde belirtilen “probiyotik yoğurtların” alınması, bağırsak ve genel vücut sağlığımız için daha faydalıdır.
Kanser İçerikleri
Rahim Ağzı Kanseri
Yumurtalık Kanseri
Safra Yolları Kanseri
Rahim Kanseri
Rektum Kanseri
Tiroid Kanseri
Yemek Borusu (Özofagus) Kanseri
Testis Kanseri
Ağız Kanseri
Akciğer Kanseri
Cilt (Deri) Kanseri
Dil Kanseri
Gırtlak (Larinks) Kanseri
Göz Kanseri
Kanser Nedir? Kanser Belirtileri
Tükürük Bezi Kanseri
Karaciğer Kanseri
Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri
Lenf Kanseri
Lösemi
Meme Kanseri
Mesane Kanseri
Metastaz
Mide Kanseri
Multipl Miyelom
Pankreas Kanseri
Penis Kanseri
Prostat Kanseri