Siyah Nohut (Kala Chana) yüksek lif içeriği ve daha düşük glisemik indekse sahip olan Orta Doğu ve Hindistan’da yaygın olarak tüketilen bir baklagil türüdür. Falafel, humus ve köriler gibi çeşitli yemeklerin yanı sıra salatalar, çorbalar ve güveçlerde ve hatta hızlı bir atıştırmalık olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.
Baklagiller, tokluk süresini uzatır. Vücut ağırlığını dengelemede ve kontrol etmede yardımcıdır. Özellikle metabolik sendrom, Tip 2 Diyabet ve Korner kalp hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinde yer almaktadır.
Çözünür posa (lif) , dirençli nişasta, düşük glisemik indekse sahip olan baklagiller daha yavaş sindirilmektedir. Bu durum mide boşalmasını geciktirerek tokluk süresini uzatır. Kilo vermeye ve kan şekerini dengelemeye yardımcıdır. Bu özelliğiyle Tip 2 Diyabete karşı korur. Aynı zamanda bitkisel bir protein kaynağı olmasıyla kalp hastalıklarına karşı korur.
Siyah nohut ve fasulye 7 g'dan fazla protein içerirken, uzun taneli beyaz pirinç ve çekirdek mısır, 1/2 fincan pişmiş yemek porsiyonu başına sadece 2 g içermektedir.
Folat konsantrasyonları baklagillerde (siyah fasulye 128 μg; nohut 141 μg; pirinç 2 μg; mısır 17 μg), demir (1,81 mg siyah fasulye; nohut 2,37 mg; pirinç 0,16 mg; mısır 0,34 mg) daha yüksektir.
Haftada 2 gün pişmiş 150gr baklagil tüketimi ile :
Kolesterolü düşürebilir
Kan şekerini dengeleyebilir
Kilonuzu kontrol edebilir
Meme kanseri riskini azaltabilir
Sindirim sorunlarını çözebilirsiniz
Yağ Yakımına Yardımcı Siyah Nohut Salatası Tarifi
Haşlanmış 100 gr Siyah nohut
10 Sap Maydanoz
1 Adet Limon
1 Silme Çay Kaşığı Sumak
1 Küçük Boy Doğranmış Soğan
1 Adet Kapya Biber
50 gr Lor Peyniri
Siyah nohutu Haşladıktan sonra, hazırlanmış diğer malzemeler ile karıştırınız. Üzerine Limon ilave ediniz. Toplam 200 kalori enerji içermektedir.
Siyah Nohut (Kala Chana) yüksek lif içeriği ve daha düşük glisemik indekse sahip olan Orta Doğu ve Hindistan’da yaygın olarak tüketilen bir baklagil türüdür. Falafel, humus ve köriler gibi çeşitli yemeklerin yanı sıra salatalar, çorbalar ve güveçlerde ve hatta hızlı bir atıştırmalık olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.
Baklagiller, tokluk süresini uzatır. Vücut ağırlığını dengelemede ve kontrol etmede yardımcıdır. Özellikle metabolik sendrom, Tip 2 Diyabet ve Korner kalp hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinde yer almaktadır.
Çözünür posa (lif) , dirençli nişasta, düşük glisemik indekse sahip olan baklagiller daha yavaş sindirilmektedir. Bu durum mide boşalmasını geciktirerek tokluk süresini uzatır. Kilo vermeye ve kan şekerini dengelemeye yardımcıdır. Bu özelliğiyle Tip 2 Diyabete karşı korur. Aynı zamanda bitkisel bir protein kaynağı olmasıyla kalp hastalıklarına karşı korur.
Siyah nohut ve fasulye 7 g'dan fazla protein içerirken, uzun taneli beyaz pirinç ve çekirdek mısır, 1/2 fincan pişmiş yemek porsiyonu başına sadece 2 g içermektedir.
Folat konsantrasyonları baklagillerde (siyah fasulye 128 μg; nohut 141 μg; pirinç 2 μg; mısır 17 μg), demir (1,81 mg siyah fasulye; nohut 2,37 mg; pirinç 0,16 mg; mısır 0,34 mg) daha yüksektir.
Haftada 2 gün pişmiş 150gr baklagil tüketimi ile :
Kolesterolü düşürebilir
Kan şekerini dengeleyebilir
Kilonuzu kontrol edebilir
Meme kanseri riskini azaltabilir
Sindirim sorunlarını çözebilirsiniz
Yağ Yakımına Yardımcı Siyah Nohut Salatası Tarifi
Haşlanmış 100 gr Siyah nohut
10 Sap Maydanoz
1 Adet Limon
1 Silme Çay Kaşığı Sumak
1 Küçük Boy Doğranmış Soğan
1 Adet Kapya Biber
50 gr Lor Peyniri
Siyah nohutu Haşladıktan sonra, hazırlanmış diğer malzemeler ile karıştırınız. Üzerine Limon ilave ediniz. Toplam 200 kalori enerji içermektedir.
Siyah Nohut (Kala Chana) yüksek lif içeriği ve daha düşük glisemik indekse sahip olan Orta Doğu ve Hindistan’da yaygın olarak tüketilen bir baklagil türüdür. Falafel, humus ve köriler gibi çeşitli yemeklerin yanı sıra salatalar, çorbalar ve güveçlerde ve hatta hızlı bir atıştırmalık olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.
Baklagiller, tokluk süresini uzatır. Vücut ağırlığını dengelemede ve kontrol etmede yardımcıdır. Özellikle metabolik sendrom, Tip 2 Diyabet ve Korner kalp hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinde yer almaktadır.
Çözünür posa (lif) , dirençli nişasta, düşük glisemik indekse sahip olan baklagiller daha yavaş sindirilmektedir. Bu durum mide boşalmasını geciktirerek tokluk süresini uzatır. Kilo vermeye ve kan şekerini dengelemeye yardımcıdır. Bu özelliğiyle Tip 2 Diyabete karşı korur. Aynı zamanda bitkisel bir protein kaynağı olmasıyla kalp hastalıklarına karşı korur.
Siyah nohut ve fasulye 7 g'dan fazla protein içerirken, uzun taneli beyaz pirinç ve çekirdek mısır, 1/2 fincan pişmiş yemek porsiyonu başına sadece 2 g içermektedir.
Folat konsantrasyonları baklagillerde (siyah fasulye 128 μg; nohut 141 μg; pirinç 2 μg; mısır 17 μg), demir (1,81 mg siyah fasulye; nohut 2,37 mg; pirinç 0,16 mg; mısır 0,34 mg) daha yüksektir.
Haftada 2 gün pişmiş 150gr baklagil tüketimi ile :
Kolesterolü düşürebilir
Kan şekerini dengeleyebilir
Kilonuzu kontrol edebilir
Meme kanseri riskini azaltabilir
Sindirim sorunlarını çözebilirsiniz
Yağ Yakımına Yardımcı Siyah Nohut Salatası Tarifi
Haşlanmış 100 gr Siyah nohut
10 Sap Maydanoz
Siyah Nohut (Kala Chana) yüksek lif içeriği ve daha düşük glisemik indekse sahip olan Orta Doğu ve Hindistan’da yaygın olarak tüketilen bir baklagil türüdür. Falafel, humus ve köriler gibi çeşitli yemeklerin yanı sıra salatalar, çorbalar ve güveçlerde ve hatta hızlı bir atıştırmalık olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.
Baklagiller, tokluk süresini uzatır. Vücut ağırlığını dengelemede ve kontrol etmede yardımcıdır. Özellikle metabolik sendrom, Tip 2 Diyabet ve Korner kalp hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinde yer almaktadır.
Çözünür posa (lif) , dirençli nişasta, düşük glisemik indekse sahip olan baklagiller daha yavaş sindirilmektedir. Bu durum mide boşalmasını geciktirerek tokluk süresini uzatır. Kilo vermeye ve kan şekerini dengelemeye yardımcıdır. Bu özelliğiyle Tip 2 Diyabete karşı korur. Aynı zamanda bitkisel bir protein kaynağı olmasıyla kalp hastalıklarına karşı korur.
Siyah nohut ve fasulye 7 g'dan fazla protein içerirken, uzun taneli beyaz pirinç ve çekirdek mısır, 1/2 fincan pişmiş yemek porsiyonu başına sadece 2 g içermektedir.
Folat konsantrasyonları baklagillerde (siyah fasulye 128 μg; nohut 141 μg; pirinç 2 μg; mısır 17 μg), demir (1,81 mg siyah fasulye; nohut 2,37 mg; pirinç 0,16 mg; mısır 0,34 mg) daha yüksektir.
Haftada 2 gün pişmiş 150gr baklagil tüketimi ile :
Kolesterolü düşürebilir
Kan şekerini dengeleyebilir
Kilonuzu kontrol edebilir
Meme kanseri riskini azaltabilir
Sindirim sorunlarını çözebilirsiniz
Yağ Yakımına Yardımcı Siyah Nohut Salatası Tarifi
Haşlanmış 100 gr Siyah nohut
10 Sap Maydanoz
1 Adet Limon
1 Silme Çay Kaşığı Sumak
1 Küçük Boy Doğranmış Soğan
1 Adet Kapya Biber
50 gr Lor Peyniri
Siyah nohutu Haşladıktan sonra, hazırlanmış diğer malzemeler ile karıştırınız. Üzerine Limon ilave ediniz. Toplam 200 kalori enerji içermektedir.
Siyah Nohut (Kala Chana) yüksek lif içeriği ve daha düşük glisemik indekse sahip olan Orta Doğu ve Hindistan’da yaygın olarak tüketilen bir baklagil türüdür. Falafel, humus ve köriler gibi çeşitli yemeklerin yanı sıra salatalar, çorbalar ve güveçlerde ve hatta hızlı bir atıştırmalık olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.
Baklagiller, tokluk süresini uzatır. Vücut ağırlığını dengelemede ve kontrol etmede yardımcıdır. Özellikle metabolik sendrom, Tip 2 Diyabet ve Korner kalp hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinde yer almaktadır.
Çözünür posa (lif) , dirençli nişasta, düşük glisemik indekse sahip olan baklagiller daha yavaş sindirilmektedir. Bu durum mide boşalmasını geciktirerek tokluk süresini uzatır. Kilo vermeye ve kan şekerini dengelemeye yardımcıdır. Bu özelliğiyle Tip 2 Diyabete karşı korur. Aynı zamanda bitkisel bir protein kaynağı olmasıyla kalp hastalıklarına karşı korur.
Siyah nohut ve fasulye 7 g'dan fazla protein içerirken, uzun taneli beyaz pirinç ve çekirdek mısır, 1/2 fincan pişmiş yemek porsiyonu başına sadece 2 g içermektedir.
Folat konsantrasyonları baklagillerde (siyah fasulye 128 μg; nohut 141 μg; pirinç 2 μg; mısır 17 μg), demir (1,81 mg siyah fasulye; nohut 2,37 mg; pirinç 0,16 mg; mısır 0,34 mg) daha yüksektir.
Haftada 2 gün pişmiş 150gr baklagil tüketimi ile :
Kolesterolü düşürebilir
Kan şekerini dengeleyebilir
Kilonuzu kontrol edebilir
Meme kanseri riskini azaltabilir
Sindirim sorunlarını çözebilirsiniz
Yağ Yakımına Yardımcı Siyah Nohut Salatası Tarifi
Haşlanmış 100 gr Siyah nohut
10 Sap Maydanoz
1 Adet Limon
1 Silme Çay Kaşığı Sumak
1 Küçük Boy Doğranmış Soğan
1 Adet Kapya Biber
50 gr Lor Peyniri
Siyah nohutu Haşladıktan sonra, hazırlanmış diğer malzemeler ile karıştırınız. Üzerine Limon ilave ediniz. Toplam 200 kalori enerji içermektedir.
1 Adet Limon
1 Silme Çay Kaşığı Sumak
1 Küçük Boy Doğranmış Soğan
1 Adet Kapya Biber
50 gr Lor Peyniri
Siyah nohutu Haşladıktan sonra, hazırlanmış diğer malzemeler ile karıştırınız. Üzerine Limon ilave ediniz. Toplam 200 kalori enerji içermektedir.
Kanser İçerikleri
Rahim Ağzı Kanseri
Yumurtalık Kanseri
Safra Yolları Kanseri
Rahim Kanseri
Rektum Kanseri
Tiroid Kanseri
Yemek Borusu (Özofagus) Kanseri
Testis Kanseri
Ağız Kanseri
Akciğer Kanseri
Cilt (Deri) Kanseri
Dil Kanseri
Gırtlak (Larinks) Kanseri
Göz Kanseri
Kanser Nedir? Kanser Belirtileri
Tükürük Bezi Kanseri
Karaciğer Kanseri
Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri
Lenf Kanseri
Lösemi
Meme Kanseri
Mesane Kanseri
Metastaz
Mide Kanseri
Multipl Miyelom
Pankreas Kanseri
Penis Kanseri
Prostat Kanseri