Antioksidanlar, vücudunuzda üretilen ve besinlerde bulunan bileşiklerdir. Serbest radikaller olarak bilinen potansiyel olarak zararlı moleküllerin neden olduğu hasarlardan hücrelerinizi korumaya yardımcı olurlar. Serbest radikaller biriktiğinde oksidatif stres olarak bilinen bir duruma neden olabilirler. Bu DNA’nıza ve hücrelerinizdeki diğer önemli yapılara zarar verebilir. Kronik oksidatif stres ise kalp hastalığı,tip 2 diyabet ve kanser gibi hastalıklara
yakalanma riskinizi arttırır. Antioksidanlar açısından zengin bir diyet oksidatif strese yakalanma riskinizi azaltır ve sizi kronik hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur. Ayrıca bağışıklığınızı güçlendirir.
ANTİOKSİDAN AÇISINDAN EN YÜKSEK 11 BESİN;
Bitter çikolata (en az %70 üzeri kakao içeriği)
Ceviz
Yaban mersini
Çilek
Enginar
Gojiberry
Ahududu
Kırmızı lahana
Fasulye
Pancar
Ispanak