Antioksidanlar, vücudunuzda üretilen ve besinlerde bulunan bileşiklerdir. Serbest radikaller olarak bilinen potansiyel olarak zararlı moleküllerin neden olduğu hasarlardan hücrelerinizi korumaya yardımcı olurlar. Serbest radikaller biriktiğinde oksidatif stres olarak bilinen bir duruma neden olabilirler. Bu DNA’nıza ve hücrelerinizdeki diğer önemli yapılara zarar verebilir. Kronik oksidatif stres ise kalp hastalığı,tip 2 diyabet ve kanser gibi hastalıklara
yakalanma riskinizi arttırır. Antioksidanlar açısından zengin bir diyet oksidatif strese yakalanma riskinizi azaltır ve sizi kronik hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur. Ayrıca bağışıklığınızı güçlendirir.
ANTİOKSİDAN AÇISINDAN EN YÜKSEK 11 BESİN;
Bitter çikolata (en az %70 üzeri kakao içeriği)
Ceviz
Yaban mersini
Çilek
Enginar
Gojiberry
Ahududu
Kırmızı lahana
Fasulye
Pancar
Ispanak
Kanser İçerikleri
Rahim Ağzı Kanseri
Yumurtalık Kanseri
Safra Yolları Kanseri
Rahim Kanseri
Rektum Kanseri
Tiroid Kanseri
Yemek Borusu (Özofagus) Kanseri
Testis Kanseri
Ağız Kanseri
Akciğer Kanseri
Cilt (Deri) Kanseri
Dil Kanseri
Gırtlak (Larinks) Kanseri
Göz Kanseri
Kanser Nedir? Kanser Belirtileri
Tükürük Bezi Kanseri
Karaciğer Kanseri
Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri
Lenf Kanseri
Lösemi
Meme Kanseri
Mesane Kanseri
Metastaz
Mide Kanseri
Multipl Miyelom
Pankreas Kanseri
Penis Kanseri
Prostat Kanseri